Apple ataca unul dintre cei mai importanti parteneri

12

Apple a decis sa vorbeasca zilele trecute dezpre disputa pe care o are cu Imagination Technologies, compania care de ani de zile produce placile video folosite in iPhone si iPad. Multumita acestor produse, iPhone si iPad au ramas timp de peste 7 ani de zile in topul celor mai performante terminale mobile cand vine vorba despre puterea de procesare grafica.

Apple a afirmat zilele trecute ca si-a anuntat compania partenera inca din 2015 ca urmeaza sa incheie relatiile contractuale cu ea si nu din aprilie 2016, as acum a afirmat aceasta. Apple sustine ca din 2015 nu mai foloseste tehnologii noi de la Imagination Technologies, iar ca in 9 februarie a anuntat compania ca va reduce numarul de icente cumparate pentru tehnologiile sale.

Apple plates 30 de centi catre Imagination technologies la fiecare iDevice vandut, insa suma urmeaza sa scada la doar 10 centi inainte ca platile pentru licente sa fie oprite. Apple a afirmat deasemenea ca in ultimii ani a folosit tot mai putine tehnologii ale Imagination Technologies si ca va renunta complet la ele in maxim 2 ani pentru ca doreste sa foloseasca tehnologii proprii.

Apple a confirmat astazi ca Imagination Technologies stia de aproape 2 ani ca urmeaza sa ramana fara ea ca si clienta, iar britanicii ar fi trebuit sa anunte public asta, fiind obligati de lege. Pentru ca nu au facut-o, Imagination Technologies risca sa fie investigati de autoritati pentru ca si-au incus in eroare investitorii, care nu stiau ca aceasta companie urmeaza sa ramana fara principalul sau client.

“We began working with Imagination in 2007 and stopped accepting new IP from them in 2015. After lengthy discussions we advised them on February 9 that we expected to wind down our licensing agreement since we need unique and differentiating IP for our products. We’re disappointed in their response, which has been inaccurate and misleading.”

 

Cat despre evolutia placilor video pentru iPhone si iPad, Apple are cu siguranta produse foarte bune pregatite si le va folosi pentru a asigura performante foarte bune pentru viitoarele iPhone si iPad.

apple atac partener