Apple ataca unul dintre cei mai importanti parteneri

Apple a decis sa vorbeasca zilele trecute dezpre disputa pe care o are cu Imagination Technologies, compania care de ani de zile produce placile video folosite in iPhone si iPad. Multumita acestor produse, iPhone si iPad au ramas timp de peste 7 ani de zile in topul celor mai performante terminale mobile cand vine vorba despre puterea de procesare grafica.

Apple a afirmat zilele trecute ca si-a anuntat compania partenera inca din 2015 ca urmeaza sa incheie relatiile contractuale cu ea si nu din aprilie 2016, as acum a afirmat aceasta. Apple sustine ca din 2015 nu mai foloseste tehnologii noi de la Imagination Technologies, iar ca in 9 februarie a anuntat compania ca va reduce numarul de icente cumparate pentru tehnologiile sale.

Apple plates 30 de centi catre Imagination technologies la fiecare iDevice vandut, insa suma urmeaza sa scada la doar 10 centi inainte ca platile pentru licente sa fie oprite. Apple a afirmat deasemenea ca in ultimii ani a folosit tot mai putine tehnologii ale Imagination Technologies si ca va renunta complet la ele in maxim 2 ani pentru ca doreste sa foloseasca tehnologii proprii.

Apple a confirmat astazi ca Imagination Technologies stia de aproape 2 ani ca urmeaza sa ramana fara ea ca si clienta, iar britanicii ar fi trebuit sa anunte public asta, fiind obligati de lege. Pentru ca nu au facut-o, Imagination Technologies risca sa fie investigati de autoritati pentru ca si-au incus in eroare investitorii, care nu stiau ca aceasta companie urmeaza sa ramana fara principalul sau client.

“We began working with Imagination in 2007 and stopped accepting new IP from them in 2015. After lengthy discussions we advised them on February 9 that we expected to wind down our licensing agreement since we need unique and differentiating IP for our products. We’re disappointed in their response, which has been inaccurate and misleading.”

 

Cat despre evolutia placilor video pentru iPhone si iPad, Apple are cu siguranta produse foarte bune pregatite si le va folosi pentru a asigura performante foarte bune pentru viitoarele iPhone si iPad.

apple atac partener

 

12 COMENTARII

  1. O vorbă românească spune că “Cel pe care nu-l lași să moară nu te lasă să trăiești”

    iPhone nu ar fi avut performanțele video pe care le-a avut, fără tehnologiile acestei companii. Aveau și amărâții ăștia un client principal din care trăiau și ei, iar pe clientul ăsta major îl doare-n cot de furnizor. Cu toată bogăția lor, mare companie, cea mai cea… falimentează compania care a pus umărul la succesul iPhone, adică la succesul Apple.

    Nicio problemă! Sper din suflet ca Imagination Technologies să intre într-un contract cu alt furnizor major (LG, Google, Microsoft, Samsung, Huawei, etc) și să facă noile dispozitive mai performante decât iPhone.
    Sper ca Apple să regrete decizia 🙂

  2. normal ca este vorba romaneasca pt ca cine a dat-o nu a fost afacerist ci mai degraba sufletist
    Afacerea este afacere, esti prea sensibil si prea razbunator, emotii tipice de un angajat

  3. Apple ar fi trebuit să folosească în continuare tehnologii învechite, în condițiile în care ar fi dezvoltat noi tehnologii, doar ca să aibă „amărâții“ din ce trăi?!
    2 ani este o perioadă mai mult decât rezonabilă, acordată acestui partener ca să își reorganizeze businessul; e treaba (și vina) lui dacă nu a luat niciun fel de măsură până acum.

  4. folosesc iphone de la 2g incoace, pacat ca din an in an incep sa apara probleme la sistemul de operare gen freeze restart etc.din cel mai bun sist. ios o sa ajunga la fel ca androidul cu probleme

  5. De unde știi tu că este vorba despre tehnologii vechi? Cu tehnologiile astea, iPhone are performanțe foarte bune, aproape fără egal.

  6. Logica m-a dus la concluzia pe care am pus-o în mesajul anterior.
    Dacă Apple ar fi folosit tehnologii existente, ar fi cumpărat în continuare licențe; doar că din declarații înțelegem că Apple va crea partea grafică în cadrul companiei, deci va dezvolta tehnologii noi.
    Sigur că nu exclud posibilitatea ca aceste tehnologii să fie mai puțin performante, însă acest lucru este lipsit de importanță în dialogul nostru.