Facebook isi Construieste Propria Suburbie

Facebook isi construieste propria suburbie langa campusul din Menlo Park, California, mii de angajati urmand a se bucura de locuite in noua locatie.

Facebook detine cea mai mare retea de socializare de pe planeta, dar si cele mai mari aplicatii de mesagerie din lume, insa compania este mult mai complexa. Desi Facebook este cunoscuta doar pentru reteaua de socializare, in realitate ea are in dezvoltare foarte multe proiecte separat de ea si are foarte multi angajati care lucreaza pentru a le aduce la indeplinire si a le lansa.

Facebook are un campus imens in Menlo Park, California, acolo lucrand foarte multi dintre angajatii sai, iar pentru o parte dintre acestia intentioneaza sa faca ceva ce nici Apple nu s-a gandit. Mai exact, Facebook vrea sa cheltuiasca o suma importanta de bani pentru a construi nu mai putin de 1500 de case pentru angajatii care lucreaza la ea, dar si pentru familiile acestora.

Facebook vrea sa construiasca o intreaga suburbie in preajma campusului sau din Menlo Park, iar asta pentru ca separat de case va construi si alte afaceri pentru ei. Mai exact, Facebook intentioneaza sa consruiasca un supermarket, o farmacie, sa organizeze o retea de transport in comun, magazine din care oamenii sa isi cumpere haine, sau alte produs, plus multe alte facilitati.

Facebook isi construieste propria suburbie

Facebook a creat si o serie de imagini concept care prezinta lumii intregi cum ar urma sa arate comunitatea creata de catre ea in Menlo Park, totul semanand cu ceea ce vedem in alte locatii de pe glob. Intregul proiect al celor de la Facebook este gandit pentru a se desfasura pentru o perioada de 10 ani de zile, deci va fi nevoie de foarte mult timp pentru ca totul sa fie construit.

Facebook spera ca pana in 2021 sa finalizeze prima parte a proiectului, care implica doar construirea unor case si a unora dintre magazinele care-i vor servi pe locuitori. Dupa aceea, Facebook a planificat finalizarea altor parti ale proiectului in perioade de cate 2 ani, timp in care oamenii vor fi mutati in ceea ce a fost deja finalizat de catre constructori si poate fi locuit.

“Working with the community, our goal for the Willow Campus is to create an integrated, mixed-use village that will provide much needed services, housing and transit solutions as well as office space. Part of our vision is to create a neighborhood center that provides long-needed community services. We plan to build 125,000 square feet of new retail space, including a grocery store, pharmacy and additional community-facing retail.”

Facebook va oferi majoritatea caselor pentru angajatii sai, insa altele vor fi vandute si pentur alte persoane, unele dintre case urmand a fi deasemenea vandute la preturi sub cele ale pietei. Facebook spune ca proiectul sau va aduce multe beneficii nu doar pentru clienti, ci si pentru zona in care este construit proiectul, dar desigur ca ramane de vazut cat de bun va fi totul.

Facebook are idei bune, dar cu siguranta vor fi multi care se vor intreba ce se ascunde in spatele initiativelor de acest gen.