Google Recomanda Website-urile cu Torrente

Google recomanda website-urile de torrente pentru unii utilizatori care cautau servicii de streaming, totul fiind o eroare a algoritmilor Google Search.

Google a inceput acum cativa ani o lunga lupta cu website-urile de torrente, compania americana facandu-si o misiune din a elimina link-urile acestora din Google Search. Desi cei de la Google incearca in mod constant sa elimine link-urile website-urilor de torrente din motorul sau de cautre Google Search, se pare ca lucrurile nu se desfasoara chiar asa cum si-ar dori compania americana.

Google afisa zilele trecute, aparent in mod eronat, cele mai bune website-uri de torrente pe care americanii le pot utiliza pentru a vedea continut piratat pe calculatoare. In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata rezultatele afisate de catre Google Search pentru americanii care cautau cele mai bune website-uri de torrente, cateva dintre ele fiind promovate proeminent in lista de cautari.

Google afisa aceleasi website-uri de torrente si cand utilizatorii cautau serviciile de streaming populare din SUA, Netflix, Amazon, Hulu, HBO, etc, numarandu-se printre acestea. Doar in Google Search pentru SUA erau afisate aceste rezultate de catre compania Google, in versiunile internationale ale website-ului alte rezultate fiind afisate, dar intr-un mod complet diferit.

Google recomanda website-urile cu torrente pentru utilizatori

Google sustine ca totul este o problema algoritmica din moment ce rezultatele de acest gen pentru Google Search sunt afisate automat de catre motorul de cautare. Este deasemenea extrem de greu pentru Google sa verifice fiecare cautare posibila pentru a vedea ce fel de rezultate nepotrivite sunt afisate, insa problemele de acest gen pot fi corectate in timp util.

Google este presata constant de industriile muzicale si video din SUA pentru a elimina orice fel de informatii privind website-urile piratate din Google Search. Google isi face treaba destul de bine, in general, dar uneori apar si unele probleme care nu au vreo legatura cu o posibila rea-credinta a companiei, iar desigur ca acele rezultate din cautare vor disparea rapid dupa ce compania a fost anuntata.

“These results are generated algorithmically, but in this particular case, do not reflect what we had in mind for this feature, and we are looking into it.”

Google are capacitatea de a elimina complet toate website-urile de torrente din motorul sau de cautare, dar elimina doar unele dintre ele, stiind ca Google Search este folosit pentru a cauta torrente. Daca Google Search nu ar mai avea torrente listate, atunci multi oameni ar folosi motoare de cautare alternative, asa ca Google nu are motive suficient de bune pentru a elimina chiar tot.

Google va duce in continuare o lupta surda cu website-urile de torrente, dar probleme de acest gen vor aparea cu siguranta si in viitor, iar compania americana le va rezolva dupa ce-i vor fi raportate.

Google promovare torrente