Google Home a Salvat viata unei Persoane

Google Home, boxa inteligenta vanduta de catre compania Google pe pietele globale, a salvat viata unei persoane din SUA multumita unei fraze rostite de catre atacator. Un barbat se afla intr-o casa din Tijeras, Albuquerque, impreuna cu iubita sa si fiica acesteia, insa la un moment dat a inceput sa devina agresiv cu aceasta, avand inclusiv un pistol in mana.

Google Home a inceput sa fie atent la discutiile din casa cand barbatul a inceput sa tipe si sa ameninte ca o va omora pe femeie cu arma pe care o avea in posesie. La un moment al discutiei, barbatul a intrebat-o pe femeie daca a chemat politia sa o ajute folosind o fraza de genul “Did you call the sheriffs?”, Google Home interpretand intrebarea ca o comanda de a suna politia.

Google Home a apelat serviciile de urgenta, care au auzit discutia ce avea loc in casa si au trimis cateva echipaje pentru a-l retine pe barbatul agresiv, ce avea si o arma in mana. Femeia a ramas cu unele rani in urma disputei domestice, insa multumita Google Home ea nu a fost ucisa de catre barbatul care parea sa fie hotarat sa comita o crima in respectiva seara.

Google Home este capabil sa urmareasca orice fel de conversatii din case si sa preia comenzi vocale ale utilizatorilor, iar acelasi lucru va fi oferit de catre HomePod al companiei Apple. Desigur ca Google Home este o versiune cu mai putine functii, insa iata ca a avut suficiente disponibile pentru a salva viata unei mame si a fiicei ei cand alta rezolvare pentru sitautie nu parea posibila.

“Barros allegedly wielded a firearm and threatened to kill his girlfriend, asking her: “Did you call the sheriffs?” A smart speaker, which was hooked up to a surround sound system inside the home, recognized that as a voice command and called 911, Romero said. The sheriff’s department said deputies arrived on scene and were able to remove the woman and her daughter from the residence.”

google home salvat viata persoana