Prima Pagina Google Google Home a Salvat viata unei Persoane

Google Home a Salvat viata unei Persoane

Google Home, boxa inteligenta vanduta de catre compania Google pe pietele globale, a salvat viata unei persoane din SUA multumita unei fraze rostite de catre atacator. Un barbat se afla intr-o casa din Tijeras, Albuquerque, impreuna cu iubita sa si fiica acesteia, insa la un moment dat a inceput sa devina agresiv cu aceasta, avand inclusiv un pistol in mana.

Google Home a inceput sa fie atent la discutiile din casa cand barbatul a inceput sa tipe si sa ameninte ca o va omora pe femeie cu arma pe care o avea in posesie. La un moment al discutiei, barbatul a intrebat-o pe femeie daca a chemat politia sa o ajute folosind o fraza de genul “Did you call the sheriffs?”, Google Home interpretand intrebarea ca o comanda de a suna politia.

Google Home a apelat serviciile de urgenta, care au auzit discutia ce avea loc in casa si au trimis cateva echipaje pentru a-l retine pe barbatul agresiv, ce avea si o arma in mana. Femeia a ramas cu unele rani in urma disputei domestice, insa multumita Google Home ea nu a fost ucisa de catre barbatul care parea sa fie hotarat sa comita o crima in respectiva seara.

Google Home este capabil sa urmareasca orice fel de conversatii din case si sa preia comenzi vocale ale utilizatorilor, iar acelasi lucru va fi oferit de catre HomePod al companiei Apple. Desigur ca Google Home este o versiune cu mai putine functii, insa iata ca a avut suficiente disponibile pentru a salva viata unei mame si a fiicei ei cand alta rezolvare pentru sitautie nu parea posibila.

“Barros allegedly wielded a firearm and threatened to kill his girlfriend, asking her: “Did you call the sheriffs?” A smart speaker, which was hooked up to a surround sound system inside the home, recognized that as a voice command and called 911, Romero said. The sheriff’s department said deputies arrived on scene and were able to remove the woman and her daughter from the residence.”

google home salvat viata persoana

 • Filip

  Hai Srb cu lăturile.

 • Srb Srb

  Era cazul sa copieze astia apple si dupa elementul principal si anume salvare de vieti

 • Daniel B

  Insfirsit ceva original demn de laude nu fleacuri apple

 • Srb Srb

  Pai apple a tot salvat vieti..era cazul cineva sa ii copieze

 • Filip

  Serios Zaone?De ce mi-ai sters comentariul?

 • stefan

  Înainte ascultau vecinii cu paharul lipit de zid și te turnau la securitate, acum platim gadgeturi care fac același lucru la înaltă fidelitate..
  Atenție la ce vom vorbi in propriile case ca altfel la miezul nopții vom auzi cioc cioc in usa, ghici cine e??

 • Srb Srb

  Booom boom ! POLITIA DESCHIDETI !!!

 • Daniel B

  Pai dupa tine daca tu salvezi pe cineva si eu dupa ceva timp fac la fel ai zice ca team copiat si mai sa fie sa il las sa moar ca tu numesti copiat

 • Srb Srb

  da normal…ti-a placut ce am facut, si te-am motivat si pe tine sa faci acelasi lucru. Sentimentul de a salva pe cineva este unic, deci toti copiaza Apple..si or sa mai vina si altii din spate

 • Flash

  pai cum ? se laudau ca inainte sa auda “Hey Siri” / “Hey Google” aparatul nu monitorizeaza nimic

 • Cristi

  Ce functii are HomePod in plus fata de Google Home!?
  Tu sti ce scrii acolo?

 • Chico

  agarici mai mare nu cred sa existe pe lumea asta…

 • Srb Srb

  agarici mai mare ca google home? da corect probabil nu exista