iPhone 8 – Vanzari Dezamagitoare Anuntate

iPhone 8 va avea vanzari dezamagitoare, daca este sa le dam crezare analistilor care prezinta o toamna apocaliptica pentru compania Apple.

11

iPhone 8 va avea vanzari dezamagitoare in acest an, conform analistilor care prezinta o imagine destul de sumbra cu privire la viitorul companiei Apple. Acestia sunt de parere ca iPhone 8 va dezamagi in vanzari din cauza unor probleme pe care multi le credeau a fi de fapt puncte forte ale strategiei de dezvoltare a companiei Apple pentru urmatorul an.

iPhone 8 era preconizat a avea vanzari foarte mari pentru ca exista foarte multi utilizatori ai iPhone 6 si iPhone 6 Plus care abia asteapta sa scape de propriile terminale, multi cu iPhone 6S fiind in aceeasi situatie. Analistii spun acum ca in realitate, iPhone 8 nu va avea parte de un succes la fel de mare precum seria de atunci, aceasta generand vanzari record de 231 de milioane de terminale iPhone in 2015.

iPhone 8 va fi lansat acum cu o baza de utilizatori iPhone care este cu 80% mai mare decat cea din 2014 cand a aparit seria iPhone 6, deci teoretic succesul ar trebui sa fie garantat. Din pacate, Apple nu va avea parte de o asemenea evolutie pozitiva pentru iPhone 8 pentru ca piata este saturata, iar in China exista o concurenta mult mai mare decat acum aproape 3 ani de zile.

iPhone 8 va avea vanzari dezamagitoare anul acesta

iPhone 8 va avea probleme si din cauza faptului ca acum utilizatorii isi tin smartphone-urile pentru perioade mai lungi de timp decat in trecut, lucru pe care multi producatori nu il anticipau. Daca acest lucru este adevarat, atunci multi dintre cei cu iPhone 6 urmeaza sa ajunga acum la punctul limita pentru upgrade, asa ca iPhone 8 ar trebui sa fie o solutie buna pentru ei.

 

iPhone 8 va avea oricum concurenta foarte mare din partea Samsung Galaxy S8, HTC U11, OnePlus 5, Huawei P10 si a altor terminale care vor fi lansate intre timp. Apple va trebui sa implementeze functii cu adevarat grozave in iPhone 8 pentru ca terminalul sa fie unul de real succes, iar sansele sunt ca multi sa nu fie chiar atat de dezamagiti precum dau de inteles analistii.

“That cycle saw peak iPhone shipments of 231M in FY-15, a shipment level the company has not been able to repeat. Given most smartphones are now refreshed on a roughly 2.7 year cycle, we think FY-18 should be measured against FY-15. This cycle and our installed base estimates suggest Apple could ship about 230M iPhones in FY-18. However, Street expectations are modeling shipments of 244M units, implying an additional 13M iPhones shipments beyond refresh.”

iPhone 8 va avea totusi o alta mare problema, pentru ca pretul la care Apple vrea sa il vanda este unul cu mult mai mare decat se asteapta foarte multa lume. Va spuneam dimineata ca pretul iPhone 8 ar putea ajunge la 1200 de dolari, sau euro, asa ca ar putea exista destule persoane care ar putea spune “pas” smartphone-ului pe care Apple il va prezenta in aceasta toamna.

iPhone 8 este primit exact precum orice alt smartphone dinaintea sa, iar realitatea este ca ar putea avea succes peste asteptari, in locul esecului anuntat de analisti.

iPhone 8 - Vanzari Dezamagitoare