iPhone 8 – iata de cand este Dezvoltat Face ID

iPhone 8 are Face ID in dezvoltare de peste 3 ani, compania Apple creand un sistem foarte complex pentru a securiza datele din terminalele noastre.

iPhone 8 va avea Face ID, un sistem de recunoastere faciala despre care unii analisti spun ca va inlocui Touch ID in viitorul smartphone, dar asta este foarte putin probabil. Face ID este un sistem pe care Apple il dezvolta si perfectioneaza de nu mai putin de 3 ani pentru a fi pregatit pentru implementare in iPhone 8, conform unui nou brevet de inventie descoperit ca fiind inregistrat pentru cei din Cupertino.

iPhone 8 va avea un Face ID care este capabil sa recunaosca fata proprietarului terminalului folosind o camera cu senzori speciali care pot percepe adancimea obiectelor. Vorbim despre o camera 3D frontala care are senzori cu laser si infrarosu, acestia putand percepe adancimea fetei utilizatorilor care folosesc iPhone 8, deci avand o acuratete ma mare decat orice alte sisteme similare.

iPhone 8 are acest Face ID in dezvoltare inca din cursul anului 2013, deci de mai bine de 3 ani de zile, Apple confirmand acest lucru prin brevetul care i-a fost acordat astazi. In el descrie in detaliu cu functioneaza Face ID pentru a recunoaste fetele utilizatorilor iPhone 8, acst sistem putand inlocui citirea amprentelor in ideea de a face intreaga experienta mult mai placuta.

iPhone 8 – iata de cand este dezvoltat Face ID

iPhone 8 ar inregistra imagini 2D ale fetei utilizatorului si le-ar combina cu informatii preluate cu un senzor cu infrarosu si un laser, pentru a percepe adancimea capului si a obiectelor din jur. Practic imaginea combinata cu toate aceste elemente ar preveni tentativele de a pacali iPhone 8 cu o poza a utilizatorului, asa cum sunt pacalite actualele sisteme de recunoastere faciala.

iPhone 8 cu o camera frontala 3D si acest senzori ar putea oferi cel mai avansat sistem de recunoastere faciala de pe planeta, daca Apple considera ca el este suficient de bine pregatit. Toate datele privind recunoasterea fetei utilizatorului iPhone 8 sunt procesate in terminal, deci un procesor puternic este necesar, iar intr-un chip enclava ar putea fi stocate sigur datele de autentificare.

“The authentication system may include one or more sensors operative to detect biometric information of a user. The sensors may be positioned in the device such that the sensors may detect appropriate biometric information as the user operates the device, without requiring the user to perform a step for providing the biometric information.”

iPhone 8 ar avea un Face ID atat de avansat incat ar putea percepe adancimea orbitelor ochilor, a nasului, a obrajilor, sau a barbiei, folosind toate aceste elemente pentru recunoastere. iPhone 8 ar putea chiar sa si recunoasca tipare de semne distinctive pe fetele noastre, totul in ideea de a oferi o metoda extrem de sigura de a salva datele in terminale si a impeidica accesul neautorizat.

iPhone 8 ar putea avea doar Face ID in locul Touch ID, dar aceasta este o teorie care pare destul de improbabila, avand in vedere ca nu stim cat sigura va fi recunoasterea faciala.

iphone 8 dezvoltat face id