Amazon va copia design-ul HomePod

Amazon, una dintre primele companii care au lansat boxe inteligente pentru clienti, iar conform unor informatii aparute astazi, ea intentioneaza sa copieze unele dintre noutatile HomePod. Probabil stiti deja ca HomePod este boxa inteligenta prezentata de catre compania Apple in iunie, ea urmand a fi pusa in vanzare abia spre sfarsitul anului, cand va fi oficial pregatita pentru lansare.

Amazon a observat cat de popular este HomePod si pentru ca Echo nu a mai avut aprte de un update major de vreo 2 ani, a decis sa se uite mai atent la ceea ce ofera Apple. Amazon va lansa in cursul acestui an o versiune noua a Echo care va contine o majoritate de imbunatatiri, unele dintre ele preluate inclusiv de la boxa inteligenta HomePod, cu care Apple spera sa cucereasca piata.

Amazon va lansa un Echo mai mic si mai subtire decat versiunea originala, produsul urmand a avea margini mult mai rodunde si un material textil care il acopera, in locul actualului plastic. Amazon adauga inclusiv cateva tweetere in Echo si un woofer pentru a imbunatati sunetul, HomePod avand nu mai putin de 7 tweetere pentru a oferi un sunet exceptional, conform celor care l-au ascultat.

Amazon vrea sa imbunatateasca inclusiv microfoanele folosite in Echo pentru a intelege mai usor utilizatorii, asta desi modelul actual are 7 microfoane, cu unul in plus fata de HomePod. Ce fel de imbunatatiri vrea sa faca Amazon aici nu se stie deocamdata, dar ar putea elimina cateva microfoane si imbunatati software-ul pentru a intelege mai bine tot ceea ce spun utilizatorii.

“Amazon is working on a new Echo that will improve on the first speaker in practically every way. The new Echo will be both shorter and slimmer than the original. Amazon is also softening its design with rounded edges and a cloth-like covering, rather than the current Echo’s plastic shell and flat ends.”

Amazon nu a lasat sa se descopere vreo posibila data de lansare pentru noua versiune a Echo, dar produsul ar putea aparea pe piata chiar anul acesta.

amazon design homepod