Amazon va copia design-ul HomePod

Amazon, una dintre primele companii care au lansat boxe inteligente pentru clienti, iar conform unor informatii aparute astazi, ea intentioneaza sa copieze unele dintre noutatile HomePod. Probabil stiti deja ca HomePod este boxa inteligenta prezentata de catre compania Apple in iunie, ea urmand a fi pusa in vanzare abia spre sfarsitul anului, cand va fi oficial pregatita pentru lansare.

Amazon a observat cat de popular este HomePod si pentru ca Echo nu a mai avut aprte de un update major de vreo 2 ani, a decis sa se uite mai atent la ceea ce ofera Apple. Amazon va lansa in cursul acestui an o versiune noua a Echo care va contine o majoritate de imbunatatiri, unele dintre ele preluate inclusiv de la boxa inteligenta HomePod, cu care Apple spera sa cucereasca piata.

Amazon va lansa un Echo mai mic si mai subtire decat versiunea originala, produsul urmand a avea margini mult mai rodunde si un material textil care il acopera, in locul actualului plastic. Amazon adauga inclusiv cateva tweetere in Echo si un woofer pentru a imbunatati sunetul, HomePod avand nu mai putin de 7 tweetere pentru a oferi un sunet exceptional, conform celor care l-au ascultat.

Amazon vrea sa imbunatateasca inclusiv microfoanele folosite in Echo pentru a intelege mai usor utilizatorii, asta desi modelul actual are 7 microfoane, cu unul in plus fata de HomePod. Ce fel de imbunatatiri vrea sa faca Amazon aici nu se stie deocamdata, dar ar putea elimina cateva microfoane si imbunatati software-ul pentru a intelege mai bine tot ceea ce spun utilizatorii.

“Amazon is working on a new Echo that will improve on the first speaker in practically every way. The new Echo will be both shorter and slimmer than the original. Amazon is also softening its design with rounded edges and a cloth-like covering, rather than the current Echo’s plastic shell and flat ends.”

Amazon nu a lasat sa se descopere vreo posibila data de lansare pentru noua versiune a Echo, dar produsul ar putea aparea pe piata chiar anul acesta.

amazon design homepod

7 COMENTARII

  1. Amazon echo varianta la 179 de euro este un mare rahat. Nu se merita sa iti bati capul cu asa ceva. Asistentul lor Alexa este o versiune retardata de Siri suferind de epilepsie si sindromul Down. Nici fratiorul mai mic echo dot nu e departe de surioara cu fusta gaurita. Asta nu intelege chiar nimic din ce ii spui daramite sa execute task-uri complexe. Ii ziceam aseara sa aprinda becul in camera, el imi zicea cum e vremea.:/

  2. Mai exact, in ce consta totusi copiatul? O sa arate si amazon echo ca un sul de hartie igienica?
    Am pierdut un minut din viata degeaba citind asa ceva

  3. Observ ca esti adeptul inovatiei prin copiere. Daca nu intelegi ce inseamna sa investesti in a dezvolta ceva si sa-ti furte altul ideile, asa cum fac toti chinezii, de ce-ti mai bati capul sa incerci sa intelegi ce se intampla in lumea civilizata ?

  4. Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca sunt adeptul inovatiei prin copiere. Nu am spus ca amazon nu a copiat, dar eu nu despre copiere vorbeam. Vorbeam despre articol. Spui ca amazon va copia design-ul homepod fara sa prezinti nicio dovada. Exact asta intrebam. In ce consta copiatul
    Si apropo de idei, nicaieri pe planeta asta ideile nu pot fi protejate. Stiu ca te refereai la design sau altele, doar ziceam