Samsung va Lansa o Clona a Apple News

Samsung va lansa o clona a Apple News impreuna cu Samsung Galaxy Note 8, daca aplicatia va fi dezvoltata pana la sfarsitul lunii august.

Samsung va Lansa o Clona a Apple News in luna august impreuna cu Samsung Galaxy Note 8, conform unor surse din interiorul companiei coreene. Apple News este o aplicatie care s-a dovedit a fi foarte populara in randul clientilor Apple, cateva zeci de milioane de persoane folosind aplicatia numai in SUA pentru a afla diverse informatii, iar cei de la Samsung au inteles cat de important este sa aiba ceva similar.

Samsung ofera in momentul de fata in smartphone-urile sale o versiune speciala a aplicatiei Flipboard care afiseaza informatii de la diverse trusturi de stiri. Samsung stie totusi ca are nevoie de ceva propriu si mai avansat, astfel ca impreuna cu Samsung Galaxy Note 8 va lansa o clona a Apple News, aceasta urmand a avea integrare pentru asistentul personal Bixby disponibil in Coreea de Sud din aprilie.

Samsung pare sa fi ales denumirea News Today pentru aceasta aplicatie, ea urmand a oferi suport inclusiv pentru podcast-uri, asa cum se intampla si cu Apple News. Desigur ca utilizatorii vor putea folosi Bixby pentru a controla prin comenzi vocale aplicatia News Today a celor de la Samsung, ea putand probabil chiar sa le si citeasca stirile, in cazul in care acestia vor dori acest lucru de la ea.

Samsung va lansa o clona a Apple News impreuna cu Galaxy Note 8

Samsung simte nevoia sa lanseze aceasta aplicatie pentru ca Apple are Apple News, iar cei de la Google au de cativa ani de zile Google News, ambele avand succes destul de mare. Desigur ca Samsung nu va avea succes la fel de mare pentru ca aplicatia sa nu va fi inclusa in la fel de multe smartphone-uri, iar Google News este disponibil inclusiv din browser pentru oricine.

Samsung are deasemenea planuri ceva mai mari pentru aceasta clona a Apple News, ea urmand a fi inclusa si in boxa inteligenta pe care compania americana vrea sa o lanseze curand. Folosind Bixby, utilizatorii ar putea avea prin aceasta boxa citite toate stirile importante, sau ar putea asculta podcast-urile favorite, Samsung incercand sa le ofere clientilor functii similre cu ce va avea HomePod si ce are Google Home.

“Samsung is working on a news app called News Today. It supports podcasts, so users can search and subscribe to various podcast providers and channels. The app will also support Bixby Voice commands. Currently, Samsung’s competitors Apple and Google have their own apps dedicated to news and podcasts.”

Samsung vrea sa lanseze clona Apple News impreuna cu Samsung Galaxy Note 8, insa daca ea nu va fi pregatita pentru lansare, atunci ar putea fi oferita intr-o actualizare viitoare. Desigur ca nimeni nu stie cat ar putea dura pana cand Samsung ar putea oferi totul, asa ca ramane de vazut in ce masura inginerii companiei vor fi capabili sa dezvolte software-ul pana in luna august.

Samsung clona Apple News