iPhone 8 – Ecranul OLED Ignorat de Clienti

iPhone 8, ecranul OLED nu ar fi suficient de important pentru a motiva unii dintre fanii companiei Apple sa cumpere noul smartphone in toamna.

iPhone 8 va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, iar in ciuda faptului ca foarte multa lume asteapta cu nerabdare dispozitivul, unii ar putea decide sa nu-l cumpere. Analistii americani sunt de parere ca simpla implementare a unui ecran OLED in iPhone 8 nu va reprezenta o schimbare suficient de mare pentru a convinge toti vechii clienti ai iPhone sa cumpere noul model de smartphone.

iPhone 8 nu va aduce un ecran OLED in premiera pentru industria smartphone, ci doar pentru linia de produse Apple, deci lumea nu va fi “data pe spate”. Nici utilizatorii iPhone si nici utilizatorii de smartphone-uri Android nu vor vedea aceasta schimbare ca pe una colosala, conform analistilor, asa ca iPhone 8 ar putea avea probleme in a creste vanzarile companiei Apple in lunile urmatoare.

iPhone 8 are ecranul OLED vazut ca un update minor de catre analisti, asa cum se intampla cu unele functii ale unui smartphone din seria S, iar asta este destul de adevarat. Daca ne gandim ca terminalele Android au ecrane OLED de mai bine de 7 ani de zile, atunci implementarea in iPhone 8 pare doar o tentativa a Apple de a-si ajunge din urma concurenta si nimic mai mult.

iPhone 8 – ecranul OLED ar putea fi ignorat de clienti

iPhone 8 ar trebui sa duca si multe functii importante impreuna cu noul ecran OLED, altfel simpla trecere de la LCD la el nu va reprezenta un upgrade suficient de mare. Realitatea este ca analistii cam au dreptate, pentru ca majoritatea oamenilor nu vor sesiza vreo diferenta majora, separat de dimensiune si design, in trecerea de la LCD la noul ecran OLED al iPhone 8.

iPhone 8 nu va aduce un design nemaivazut pana acum pentru un smartphone, deoarece exista terminale Android care au deja ecrane ce acopera intregul panou frontal al carcasei. In aceasta idee, aceste previziuni sumbre ale analistilor privind raspunsul clientilor dupa lansarea iPhone 8 ar trebui sa fie o sugestie foarte buna pentru Apple sa mai activeze si alte functii noi pe care sigur le are in dezvoltare.

“With OLED, we struggle to see the incremental benefits visually that would inspire a customer to replace an adequately-performing device. While battery life could improve with OLED, our conversations with industry participants suggest that most consumers will not notice any major “must have” experience changes because of new OLED displays versus LCD.”

iPhone 8 va avea si alte functii separate pe care le va oferi, separat de un design nou, dar unele ar putea fi inactive la lansare. Ma refer aici la camera duala 3D, camera frontala 3D, incarcarea wireless si cine stie ce alte functii pe care Apple le pregateste, dar care, aparent, n-ar fi suficient de bine dezvoltate pentru a fi activate in iPhone 8 si ar putea fi oferite abia dupa lansarea oficiala.

iPhone 8 va fi prezentat de catre compania Apple abia in luna septembrie, iar lansarea oficiala ar putea avea loc in luna octombrie, sau poate chiar noiembrie.

iPhone 8 ecran oled ignorat