Facebook – TOP 10 Tari si Orase ca Utilizare

Facebook are prezentat un top 10 al tarilor si oraselor din care provin majoritatea utilizatorilor, detaliile fiind cu adevarat impresionante.

Facebook are peste 2 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, iar asta inseamna ca persoane din toate colturile planetei se conecteaza in fiecare zi la reteaua de socializare. Pentru ca Facebook este atat de complexa si folosita din atat de multe colturi ale planetei, cineva s-a gandit sa ne arate care sunt principalele 10 tari din care este folosita reteaua de socializare, dar si care sunt principalele 10 orase.

Facebook era utilizata cel mai mult din SUA pana recent, insa India a intrecut-o, deocamdata, cu 1 milion de utilizatori activi lunar. Vorbim despre 241 de milioane de utilizatori ai Facebook in India fata de 240 de milioane de utilizatori activi in SUA, in cazul celei de-a doua tari 75% din populatie folosind Facebook, in timp ce in India doar aproape 20% din populatia totala a tarii foloseste reteaua de socializare.

Facebook are si 139 de milioane de utilizatori din Brazilia, aici procentul fiind de 60%, 126 de milioane de indonezieni folosind reteaua lunar, aici procentul fiind de aproape 50%. In continuare, in top 10 tari cu cei mai mari utilizatori Facebook regasim Mexic, Filipine, Vietnam, Thailanda, Turcia si Marea Britanie, procentele de populatie care foloseste reteaua de socializare fiind mari in toate aceste tari.

Facebook – TOP 10 tari si orase ca utilizare

Facebook are si un top 10 al oraselor din care exista cei mai multi utilizatori, insa aici vorbim cel mai probabil despre zone metropolitane extinse, sau foarte multi roboti activi. Bangkok, un oras cu 8 milioane de locuitori, are 35 de milioane de utilizatori activi pe Facebook, in timp ce Jakarta, un oras cu 10 milioane de locuitori are 26.5 milioane de utilizatori ai retelei de socializare Facebook.

Facebook are in continuare foarte multi utilizatori din Dhaka, Mexico City, iar doar in cazul Instanbul avem o cifra apropiata de populatia totala, orasul gazduind 14.8 milioane de locuitori. In continuare, New Delhi, Lima, Cairo, Sao Paolo si Ho Chi Minh sunt listate in top 10 orase in care exista cei mai multi utilizatori ai retelei de socializare Facebook, cifrele pentru multe fiind departe de realitate.

Facebook are jumatate din intregul numar de utilizatori activi lunar proveniti din aceste 10 tari, deci restul de peste 100 din care provine trafic insumeaza 48% din numarul total de utilizatori. Este de altfel impresionant de vazut ca doar 10 tari de pe glob insumeaza jumatate din numarul total de utilizatori ai Facebook, iar asta spune foarte multe despre succesul pe care l-a avut reteaua in ele.

Facebook nu ofera date de acest gen privind numarul de utilizatori activi in reteaua sa, dar e destul de probabil ca unele informatii sa fie foarte aproape de realitate.

facebook top 10 tari orase utilizare