iPhone 8 – Numar Limitat de Unitati la Lansare

iPhone 8 va fi disponibil in cantitati foarte limitate in momentul lansarii din cauza problemelor de productie pe care compania Apple le intampina.

iPhone 8 va fi lansat intr-un numar limitat de unitati de catre compania Apple, problemele de productie fortand-o sa isi reduca substantial productia noului smartphone. Conform analistilor americani, iPhone 8 urmeaza sa fie disponibil in doar 5 milioane de unitati in momentul in care Apple il va pune in vanzare pe pietele globale, cantitatea fiind cel putin injumatatita fata de ceea ce se asteptau analistii americani.

iPhone 8 are probleme foarte mari in momentul de fata deoarece productia unor componente nu se ridica la nivelul cerut de catre compania Apple. Vorbim aici despre productia pentru noile camere 3D, ecran, Touch ID, 3D Touch si alte componente pentru iPhone 8 pe care partenerii Apple nu le pot produce in cantitatile pe care compania americana le ceruse initial, iar aceasta este o foarte mare problema.

iPhone 8 trebuie sa fie un real succes pentru Apple, deoarece este lansat pentru a marca 10 ani de existenta ai iPhone, insa se pare ca lucrurile sunt mult mai complicate. Apple a fost nevoita chiar sa inchirieze echipamente pentru partenerii care produc placa logica a iPhone 8, deci vorbim despre probleme pe care Apple a fost nevoita sa le rezolve prin luarea de masuri exceptionale pentru un producator.

iPhone 8 – numar limitat de unitati la lansare

iPhone 8 urmeaza deasemenea sa fie lansat si mai tarziu decat spera compania Apple, diversi analisti afirmand ca el ar urma sa ajunga pe piata abia in octombrie, sau cel tarziu in noiembrie. O lansare atat de tarzie a iPhone 8, desi iPhone 7S si iPhone 7S Plus vor fi lansate initial, ar putea afecta negativ vanzarile din toamna ale companiei Apple, insa cei din Cupertino nu prea au ce sa faca in acest moment al dezvoltarii.

iPhone 8 urmeaza sa aiba si un pret de vanzare foarte mare, chiar daca va fi lansat tarziu, cei de la Apple planuind sa ceara minim 1000 – 1200 de dolari/euro pentru noul smartphone. Foarte multa lume considera ca iPhone 8 va fi prea scump la acest pret, dar e putin probabil ca vreunui vicepresedinte sau manager din Cupertino sa ii pese de asta, iar asta pentru ca lumea il va cumpara indiferent de pretul sau.

“We have finally seen some undeniable indicators that builds for the Apple iPhone X have shifted out into CQ4 and 1H18. Our reads now suggest that AAPL will build only 5M iPhone X in the September quarter, supporting the view that the OLED iPhone availability will be extremely limited initially.”

iPhone 8 va veni cu un ecran cu diagonala de 5.8 inch care va acoperi intregul panou frontal, va avea o camera duala 3D verticala si o carcasa din sticla. iPhone 8 va avea deasemenea incarcare wireless, un procesor mult mai performant, va avea Touch ID, probabil, integrat in butonul Power, va avea un sistem de recunoastere faciala, realitate augmentata si cine stie ce alte surprize.

iphone 8 limitat unitati lansare