iOS si Android Controleaza Total Piata Smartphone

iOS si Android controleaza in totalitate piata smartphone, conform celor mai recente informatii privind gradul de utilizare al celor doua sisteme de operare la nivel global. Android a avut o crestere constanta incepand din anul 2011, in timp ce iOS-ul a pierdut incet, dar sigur, din cota de piata, varful parand sa fi fost atins in anul 2013, insa cota de acum este foarte departe de ceea ce adunase sistemul de operare atunci.

iOS si Android aduna in momentul de fata 99.9% din piata smartphone cu un 0.1% ramas pentru sistemul de operare Windows, o farama dintr-o piata de miliarde de terminale mobile. Ca sa fiu complet sincer, nu prea cred ca vreo persoana ar trebui sa fie uimita de faptul ca iOS si Android au ramas singurele sisteme de operare pentru terminale mobile care controleaza intreaga piata, avand in vedere popularitatea lor.

iOS-ul este totusi in pericol de a fi “inghitit” de catre sistemul de operare Android, iar asta pentru ca anual se vand cu mult mai multe smartphone-uri Android decat iPhone-uri. Vorbim despre peste 1.2 miliard de smartphone-uri vandute anual, iar dintre ele doar putin peste 200 de milioane de unitati au sistem de operare iOS, deci va puteti imagina cum vor evolua lucrurile in anii urmatori.

iOS va pierde constant din cota sa de piata, de la un trimestru fiscal la altul, iar asta nu se va opri prea curand pentru ca Android este rege. Situatia este identica cu cea in care se afla sistemul de operare macOS, acesta reprezentand o fractie din totalul calculatoarelor care sunt active la nivel global, iar nici acolo nu se va schimba ceva pentru ca lacomia companiei Apple nu-i va permite sa creasca.

iOS Android smarphone

33 COMENTARII

  1. Și ce-i așa wow in asta? Câți producători de telefoane sunt pe android și câți pe iOS? Android rulează și pe pocnitoare care-ti oferă o experiența de utilizare execrabila. Dar deh,rulează android și aia și-l punem la socoteala.
    De parca ai spune ca mașinile cu motoare cu ardere interna domina piața mașinilor 100% electrice,gen Tesla,punct.
    Într-adevăr e ceva wow!

  2. Da, androidu e pentru toate petardele de telefoane și pentru toți săracii, pentru toate categoriile sociale de la mediu în jos. Gen Carpați pe lângă Kent (anii 80-90)

  3. Cum ți s-ar părea formularea: “mașinile Tesla și cele cu ardere internă domină piața”?
    Cum ți s-ar părea formularea: “Ca număr de locuitori, Luxemburgul și Germania domină toate țările europene”?

    Eu am sugerat că Androidul este cel care domină piața, sau în cel mai corect caz: “Android și iOS domină piața de sisteme de operare pentru mobile”. Întotdeauna, mai întâi se menționează dominantul.

  4. Așa este… Probabil de aia reușește iPhone să vândă cele mai multe exemplare în primul weekend de la lansare, și Samsung, LG, Huawei nu.

  5. Daciile sunt precum iPhone: multe, fără opțiuni, orice sărman o/îl are, se defectează cu ușurință, plătești prea mult pentru cât face.

  6. Aloo, android se vinde la preturi de nimic…precum daciile…Mercedes iei tot pachetul, la fel si la apple, iei iphone si mac
    Eu fac comparatie intre cum e Apple in lumea IT cu cum e mercedes in industria auto

  7. daciile sunt prroaste precum androidele, mai sunt puse cu display invers, sau iau foc, service low,latenta,plastic mult,pret de revanzare atat de low ca mai bine il dai la rabla

  8. Global se știe că androidul și mizeriile de telefoane cu android sunt ieftinituri accesibile pentru toți săracii planetei, și apple iPhone Mac etc. este marca premuim pentru bogații planetei

  9. Interesante Daciile astea, pentru că în niciun univers paralel nu vezi Dacii care să dea tonul inovațiilor, așa cum dau Androidele.

    Probabil că pentru tine, iPhonny este un fel de Mercedes, rrrright? Iarăși: în niciun univers paralel nu vei vedea Mercedes care să ia foc, să omoare șoferii prin electrocutare la pornireaă motorului, să dea foc caselor; niciun Mercedes nu se oprește la -1°C, nu se topește motorul la soare, nu se îndoaie puntea dacă se urcă unul mai solid în mașină :)))
    Halal Mercedes, halal iPhonny !

    Androidele nu au nevoie de service, spre deosebire de iPhonny. Plastic nu prea mai există pe modelele premium, iar prețul trebuie să fie low pentru că există concurență, și raportul cost / beneficiind este un folosul consumatorului.

  10. 2-3 cazuri cu iPhone pe când petardele de Samsung au fost cu miile care au explodat.
    Ar trebui să nu mai facă telefoane ci pungi de aspirator că alea sigur nu explodează

  11. Și iPhone se vinde la prețuri de nimic. Toți șoferii de autobuz au, casierițele de la Carrefour, motostivuitorii de la Dedeman, tu, Tam-Bourinul, iTu, femeile de serviciu, puștanii de clasa a 8a, etc.

    Iphone se vinde cu 1-49 euro la abonament, deci…

  12. Mai corect ar fi o comparație de toate telefoane android de la 5-600$/€ in sus la liber vs iPhone tot de la 5-600$/€ la liber,sa vezi ce se schimba brusc dominația asta.

  13. Smartphone-urile de 500-600 euro concurează cu ultimul iPhone nu cu iPhone în general. Apple vinde iPhone 4S și iPhone 5 la 250 dolari, iar vânzările sunteți consistente.
    Zaone a scris un articol în care spunea că iPhone seria 4 à avut 30% din vânzărilor, iar iPhone seria 5 tot vreo 30%. Deja majoritatea vânzărilor stau pe modelele arhaice.

  14. Pai hotareste-te,odata zici ca ” Apple vinde iPhone 4S și iPhone 5 la 250 dolari ” iar apoi ca “4S s-a vândut în 2016 “. Deci VINDE sau S-A VANDUT? Eu te-am intrebat unde anume vinde/a vandut in 2016 Apple modelul 4S? Deci vorbim de Apple(ca asa ai afirmat) si nu de vreun operator. Ai vazut tu intr-un Apple Store 4S la vanzare in 2016? Unde???
    La noi nici 6 nu mai gasesti la operatori,ce sa mai zic de 5S,5 sau 4S. Nici in magazinele online,cel mai vechi e un 5S ce se mai poate cumpara.

  15. Articol din 2016:

    “As Apple continues to look to India as a market for extraordinary growth, it has now stopped selling the iPhone 4s and iPhone 5c in the country in an effort to raise the average selling prices of its devices and increase profits.” (a se citi” din disperare!)

    “Apple had been selling the iPhone 4s in India for as little as Rs 12,000 ($175 USD), while the iPhone 5c had been available for Rs 20,000 ($292 USD). Now that the company has stopped selling those devices, however, the iPhone 5s is the most affordable device it sells in India at Rs 24,000. Apple dramatically lowered the price of the iPhone 5s in India to accelerate growth last December. This means that Apple no longer sells any smartphones in sub Rs 20,000 market, which is seeing the fastest growth in India. Over time, we should expect to see the iPhone 5se launch in India at around the price of the iPhone 5s, though.”

    După cum vezi, iPhone 4s s-a vândut cu 175 dolari, puțin peste prețul unui telefon banal.
    Așadar ce mai spui acum?

  16. Și care e puterea de cumpărare a unui cetățean cu venituri medii din sărăcia aia de țara India? Vorbești de o piața in care parca S8 s-ar vinde ca pita calda.
    Într-adevăr 175$ e puțin peste prețul unui telefon banal,dar acel telefon banal e din 2017 și nu din 2011 ca 4S.

  17. Puterea de cumpărare este altă discuție. La urma urmei, prețul unui iPhone est e foarte redus. Modelele récente sunt scumpe, dar alea vechi… Neica, Apple trage de ele la maxim. Apple vinde iPhone-uri construite din piese uzate, și nu știu dacă și justifică prețul exorbitant.

  18. Deci cu toate ca “prețul unui iPhone este foarte redus” cu toate astea “nu știu dacă își justifica prețul exorbitant”…