iOS si Android Controleaza Total Piata Smartphone

iOS si Android controleaza in totalitate piata smartphone, conform celor mai recente informatii privind gradul de utilizare al celor doua sisteme de operare la nivel global. Android a avut o crestere constanta incepand din anul 2011, in timp ce iOS-ul a pierdut incet, dar sigur, din cota de piata, varful parand sa fi fost atins in anul 2013, insa cota de acum este foarte departe de ceea ce adunase sistemul de operare atunci.

iOS si Android aduna in momentul de fata 99.9% din piata smartphone cu un 0.1% ramas pentru sistemul de operare Windows, o farama dintr-o piata de miliarde de terminale mobile. Ca sa fiu complet sincer, nu prea cred ca vreo persoana ar trebui sa fie uimita de faptul ca iOS si Android au ramas singurele sisteme de operare pentru terminale mobile care controleaza intreaga piata, avand in vedere popularitatea lor.

iOS-ul este totusi in pericol de a fi “inghitit” de catre sistemul de operare Android, iar asta pentru ca anual se vand cu mult mai multe smartphone-uri Android decat iPhone-uri. Vorbim despre peste 1.2 miliard de smartphone-uri vandute anual, iar dintre ele doar putin peste 200 de milioane de unitati au sistem de operare iOS, deci va puteti imagina cum vor evolua lucrurile in anii urmatori.

iOS va pierde constant din cota sa de piata, de la un trimestru fiscal la altul, iar asta nu se va opri prea curand pentru ca Android este rege. Situatia este identica cu cea in care se afla sistemul de operare macOS, acesta reprezentand o fractie din totalul calculatoarelor care sunt active la nivel global, iar nici acolo nu se va schimba ceva pentru ca lacomia companiei Apple nu-i va permite sa creasca.

iOS Android smarphone