iOS 10.3.3 – de ce Trebuie sa-l Instalezi pe iPhone

IOS 10.3.3 rezolva o vulnerabilitate critica de securitate a iPhone si iPad care ii permite unui hacker sa preia control total asupra dispozitivelor.

iOS 10.3.3 a fost lansat aseara de catre compania Apple pentru toate iPhone, iPad si iPod Touch compatibile, lista de schimbari fiind scurta si fara prea multe mentiuni importante. Compania Apple a spus ca iOS 10.3.3 aduce doar imbunatatiri ale performantelor, rezolvari ale unor probleme de functionare si inchiderea unor vulnerabilitati care ne puteau in pericol prin folosirea iDevice-urilor, insa toate acestea n-au reprezentant pentru multi un motiv foarte bun de a face instalarea.

iOS 10.3.3 nu a avut prezentate de catre compania Apple si schimbarile majore pe care le aduce pentru iPhone si iPad, adica inchiderea unor vulnerabilitati extrem de importante. iOS 10.3.3 are rezolvate cateva vulnerabilitati extrem de importante de catre compania Apple, printre ele numarandu-se si una care-i permite unui hacker sa ne controleze iPhone-ul dupa ce ne conectam la o retea Wi-Fi.

iOS 10.3.3 rezolva o problema de securitate a chip-urilor Wi-Fi Broadcom care putea fi exploatate de hackeri pentru a rula cod nesemnat in iPhone. Aceasta problema a mai fost “rezolvata” de catre Apple intr-o actualizare recenta a iOS, insa se pare ca abia in iOS 10.3.3 a fost gasita solutia corecta pentru a proteja utilizatorii iPhone si ipad impotriva hackerilor care le-ar dori raul.

iOS 10.3.3 – de ce trebuie sa-l instalezi pe iPhone

iOS 10.3.3 are aceasta problema rezolvata sub denumirea CVE-2017-9417, ea fiind prezentata pentru prima oara acum cateva luni intr-o conferinta de securitate Blackhat. iPhone si iPad nu sunt singurele terminale mobile care au aceste chip-uri, insa iOS 10.3.3 impiedica hackerii sa preia control total asupra dispozitivelor noastre cand ne conectam la o simpla retea Wi-Fi, deci trebuie sa fiti precauti.

iOS 10.3.3 rezolva multe alte vulnerabilitati ale iPhone si iPad, insa aceasta este cea mai importanta dintre ele, asa ca stiti si de ce trebuie sa faceti instalarea. Stiu ca multi dintre voi folositi retele Wi-Fi publice pe iPhone si iPad, iar vulnerabilitatea blocata in iOS 10.3.3 ii permite unui hacker sa preia controlul asupra dispozitivului vostru cand va conectati la o asemenea retea, deci ar fi indicat sa faceti actualizarea.

“An attacker within range may be able to execute arbitrary code on the Wi-Fi chip. A memory corruption issue was addressed with improved memory handling.”

iOS 10.3.3 este disponibil pentru iPhone si iPad prin intermediul sistemului Software Update, Actualizare Software, iar recomandarea mea este sa il instalati cat mai rapid pentru a va proteja impotriva acestei vulnerabilitati, daca va pasa de ceea ce se poate face prin exploatarea sa.

ios 10 3 3 trebuie instalezi iphone

19 COMENTARII

  1. Hackery pot sa preia controlul total al Iphone-ului prin simpla conexiune la o rețea de wi-fi.

    Unde e securitatea uriasa de pe iOS?

  2. Pe iphone 7 Plus pare ca merge la fel ca versiunea precedenta. Sa vedem bateria cum se comporta.

    PS: Povestea noului meu telefon..
    Zilele astea am avut mari probleme in alegerea noului telefon.. oscilam grav intre S8 si 7+. Le-am luat pe amandoua in mana intr-un showroom. Cand am pus mana pe S8, a fost ok.. Cand am luat 7+, nevasta-mea a zis ca mi s-a luminat fata. :)) Am ales cu inima.. chiar daca mintea imi aducea parca mai multe argumente cu s8.. dar sunt 100% fericit de alegerea facuta: 7+ 256GB black matte si Apple Care+.
    Inainte aveam un 6S+ 128Gb si pot sa zic ca a meritat upgrade-ul.

  3. Chiar atat de batut in cap trebuie sa fii ca sa nu pricepi ce citesti ? Sau sa crezi ca gata, intri pe WiFi si “hackerii” au control ? In primul rand e o problema a unui cip hardware, nu a iOS-ului. In al doilea rand, daca cauti despre problema asta pe net, procesul e extrem de complicat si nu iti intra in telefon orice gigel cand vrea el. Citeste si vezi despre ce e vorba, inainte sa vii cu inteptii d’astea de clasa 1 ajutatoare, sectia copii speciali.

  4. Sa-l stapanesti sanatos, Silviu, pentru ca de functionat cu siguranta o sa ruleze impecabil. Eu spun doar ca “poate” te-ai grabit putin, eu asteptam mai bine 7s plus care la o versiune de Gb inferioara modelului tau o sa aibe cam acelasi pret.

  5. ios10.3.3 rezolva si problema de downgrade de la beta ios 11…
    cu itunes facut upgrade la ultima versiune am facut downgrade de la ios11 beta 3 direct la ios 10.3.3 fara blocaj in rec mode sau altele

  6. Chiar atât de bătut în cap si cu creierii spălați poți să fi?!?
    Păi învață tu să citești, deșteptule …
    Cum ajungi la hard dacă nu prin SO.
    Poate pt tine e utopie… Dar înseamnă că nu ai văzut o sala plină la o conferință Blackhat , unde nu încap toți invitații..
    Te iei de lume aiurea, jignesti .. Dar de fapt ești praf, chiar mai rau decât copiii aia din secții speciale pe ca care îi menționezi tu.
    Fa-ne un bine și apucate sa joci balenă albastră…
    Sigur nu o să-ti simțim lipsa

  7. Eu am iphone 7 plus matte black 128 gb.
    Nu prea as face update la ios 11 cand va aparea pentru ca sigur va merge mai greu.
    Acum am 10.3.2 si nu stiu daca se merita trecerea la 10.3.3 aici ma refer la autonomia bateriei si la viteza telefonului.
    Ce parere aveti ? Se merita trecerea la 10.3.3 ?
    Credeti ca ios 11 se va misca mai bine pe ip 7 plus decat se misca ios 10.x.x
    Astept parerile voastre mai jos ! 🙂

  8. Daca tăceai din gura, nu ar fiu stiut nimeni cat de bătut in cap esti, dar ai deschis gura si ai eliminat orice dubiu.
    Din punctul tau de vedere nu e o problema a iOS-ului, e o problema hardware.
    Pai daca nu e o problema a iOS-ului, cum se face că rezolvarea vine printr-un update la iOS?

  9. Salut ,dupa ce am facut acest update volumul in timpul convorbirii este extrem de slab abia aud … precizez ca am iphone 6s plus, mai are cineva aceas problema ?