Apple are Vanzari Slabe de Mac-uri in Europa

Apple este unul dintre cei mai mari vanzatori de calculatoare la nivel global, insa aceasta sitautie nu se regaseste si in cifrele pentru T2 2017 in Europa, conform IDC. In imaginea de mai jos puteti vedea estimarea vanzarilor de calculatoare in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, iar compania Apple nu este prezenta intre primii 5 producatori, asa cum se intampla in SUA, sau in statisticile privind vanzarile globale.

HP este lider absolut in vanzarile de calculatoare in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, compania fiind urmata de catre Lenovo, Dell, ASUS si Acer, insa cei de la Apple sunt foarte departe. Acer, ultimul producator din top 5, are vanzari de 1.4 milioane de unitati in zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa in T2 2017, deci Apple a vandut mai putin decat atat, altfel ar fi fost prezenta in acest top destul de select.

Daca Apple nu reuseste sa vanda nici macar 1.43 milioane de Mac-uri in Europa, Orientul Mijlociu si Africa intr-un singur trimestru fiscal, atunci este clar ca americanii au probleme. In mod normal ne-am fi asteptat ca Apple sa fie prezenta in top 5, chiar daca pe ultima pozitie, mai ales ca Europa este o regiune extrem de importanta in care se inregistreaza vanzari faorte bune, nu doar pentru iPhone, ci si pentru alte produse.

Apple incearca de cativa ani sa ieftineasca preturile unor modele de Mac-uri, poate, poate va reusi sa convinga unele persoane ca produsele merita cumparate la preturile pe care le au. Pana acum asta nu s-a intamplat si avand in vedere felul in care evolueaza lucrurile, imi vine destul de greu sa cred ca se va schimba ceva pentru Apple in perioada urmatoare pentru ca vanzarile de Mac-uri sa creasca.

apple vanzari slabe mac europa

48 COMENTARII

  1. Apple nici nu vrea sa vanda f f multe….e ca si cum cei de la Ferrari ar vrea sa aiba cele mai bune vanzari
    Pt saraci si majoritatea exista lenovo hp dell care sunt f ok

  2. Normal că Apple este disperată să vândă cât mai mult, dar nu poate pentru că Windows este rege și pentru că satisfacția obținută cu Mac este aceeași cu satisfacția obținută cu HP.

  3. Dacă vânzările nu ar fi obiectivul principal al lui Apple, care ar fi acela? Dacă pe Apple nu ar interesa-o vânzările, ar face macuri de 50.000 dolari din aur, și gata. Ar vinde 20 macuri pe an.

  4. Cand a zis Viorel ca Google nu are interes sa vândă ft multe telefoane Pixel făceai misto de el si il jigneai :)))
    Acum vii si spui ca Apple nu are interes sa vândă multe ?
    Bravo sluga Apple, stii sa inventezi toate tampeniile pt companie.

  5. in Europa preturile sunt mai mari ca in state…plus ca cei de acolo poate au alte preferinte, e destul de greu de gasit un motiv 100%. Cat despre windows, sa o lasam balta…win10 e o mizerie de OS, marca Nadella, facut de studenti si testat de insideri pe gratis.

  6. Fa si tu o diferenta intre a nu vrea sa vanda si a nu fi nr1 in obiectivul unei companii. Vezi ca ai un creier de kkt
    Sa mai revii pe aici
    Multumesc

  7. Nu iau nicio aparare. Doar arata clar despre ce este vorba. Mai treci pe la cursuri de finante si economie
    Mai revino pe aici
    Multumim

  8. Praf logică! Aștept să fie validă, atunci când Ferrari se va vinde în 10 milioane de exemplare în primul weekend de la lansare. Atunci când la Ferrari se va îndoi puntea la trecerea peste orice denivelare. Atunci când Ferrara se va topi la soare. Atunci când Ferrari va refuza să demareze la – 1°C.
    Superb “Ferrari” mai e iPhone :)))

  9. Exact Kfc!! Exact, exact, exact! Eu uitasem de discuția aia…
    Google chiar nu are ca obiectiv vânzarea de hardware pentru că își scoate banii în principal prin serviciile atașate hardware-ului.
    În schimb, Apple asta face: vinde hardware, pe când nu à te niciun serviciu din care să scoată bani după vânzare.

    Nota 10+ pentru remarcă!

  10. Da, exact ne arata clar un lucru. Faptul ca Apple are vânzări slabe in Europa.

    Nu ziceai tu ca Apple rupe la vanzari de Mac-uri? Nu ziceai tu ca Apple o sa se sutina doar din vanzarea de Macuri? Baaa sluga ? ești inutil și penibil ?

  11. se scrie cursuri si nu la ce prosstii se gandeste capul tau de taran
    Nu era gluma, dar imi place ca arati ce fufa esti si te bagi peste tot.
    Multumim, asteptam sa revii pe aici

  12. logic ca nu recunosti oficial, dar pe strada sunt sigur ca logica mea o vei aplica oamenilor cu care vorbesti….doar nu esti prrost sa le spui ceea ce scriai pe aici . Vezi ca Ferrari nu este perfecta, au mai luat foc pe autostrazi etc…de ce? pt ca nu exista perfectiune pe lumea aceasta…nici omul nu este perfect
    Poate in 10 ani cand vei trece de 30 ani, vei fi mai matur

  13. “asteptam” dar ce sluga, tu esti mai multi? Sau te-ai tâmpit atat de tare la cat pierzi timpul pe aici ca ai ajuns sa ai mai multe personalități? ?

  14. logic, ca eu sunt mai multi
    Tampit sau tampita sa le pastrezi pt familia ta cand o intalnesti
    Multumim, pt click
    Asteptam sa revii pe aici

  15. pai mac concureaza cu mac…adica intelegi ? nu, nu intelegi. Windows oem concureaza intre ele si platforma mac concureaza cu ea insasi
    Inutil si penibil sunt cuvinte folosite in familia ta observ, ai ramas cu un tic
    Multumim, te asteptam sa revii

  16. gresit, iphone tot venea candva si fara steve…de ce? pt ca un telefon/smartphone este un must have, nimeni nu mai sta cu fixul, sau f f putini oameni nu folosesc un telefon pt comunicare si restul.
    Un mac, nu este esential, mai ales un produs care nu este must have dar costa de la 1300$ pana la 15000$. Deci clar un produs ca acesta este pt cei ce au bani sau cei ce fac bani cu un mac. Mai ales ca este plina acum piata de windows OEM care arata mai bine fata de cum erau acum 5-6 ani, cheap plastic. Cum ziceau cei de la Fortune, mac business e un business ce multi si l-ar dori si este in top.
    Inca 1 data, ca si colegul, faci confuzie intre ce este mac pe lista ca prioritate nr1 pt APPLE…si asta clar nu nr mare de vanzari este nr1 ci calitatea si un produs overall f f bun, iar nr2 este profitul/vanzarea
    Daca era invers, si nr2 era nr1 in conducerea Apple, atunci aduceau de mult timp mac cuprinse intre 500-1000$ price range, pt ca alea se cumpara cel mai mult

    PS: ai inteles ca am zis ca apple nici nu vrea sa vanda F F multe….deci foarte foarte, am pus accentul pe foarte de doua ori….si cu asta in cap, citeste inca 1 data ce am scris
    Nu uita, mac+ipad sunt peste iphone

  17. in prostie cred ca esti tu cu anturajul tau…tu nu intelegi cum merge un business mai ales la nivelul acesta…cand vezi piata si cand vezi ce se cumpara daca apple vroia ca nr1 sa fie vanzarea de mac, luau alta decizie de acum 4-5 ani
    Lasa asta pe seama Apple si a oamenilor ce inteleg cum merg cat de cat lucrurile si ramai cu familia ta de maimute
    Multumesc, mai treci pe aici

  18. vad ca tot pe aici vii….o cam dai in minciuni
    deci lasa viata mea, care este superba…uita-te la a ta si limba de sofer de cisterna

  19. Vin, bere si alte bauturi fine. Bravo “superbule”… Sa traiesti 1000 de ani ca morcovul in pamant. Oricum redmond pie este net superior … te-am tucat pe gingii, little monkey.

  20. Am revenit. Am ceva timp disponibil sa iti comunic sincer si onest despre capitolul mansarda, unde desi e lumina se pare ca nu este nimeni acasa. Te-ai prins ???