Apple – cea mai Admirata si Profitabila Companie

Apple este cea mai profitabila companie de pe planeta pentru al doilea an consecutiv, cei de la Fortune publicand astazi un top al celor mai profitabile companii de pe glob. Apple a ocupat pozitia a 9-a in topul companiilor cu cele mai mari incasari, insa in ceea ce priveste profitul vorbim despre cea mai buna pozitionare posibila, iar asta multumita in principal terminalelor iPhone vandute fanilor.

Apple este plasata pe prima pozitie in ceea ce priveste profitabilitatea globala, si pe locul 9 in incasari, insa comparand doar companiile americane, Apple se plaseaza pe locul 3 la incasari. Primele 500 de companii din intreaga lume au generat impreuna 27.7 miliarde de dolari in incasari si profit de 1500 de miliarde de dolari in cursul anului 2016, acestea avand 67 de milioane de angajati in 34 de tari.

Apple a fost intrecuta in incasari de catre 8 companii, prima dintre ele fiind Walmart cu 485 de miliarde de dolari, mai mult decat dublu fata de cele 215 miliarde ale Apple. 45.7 miliarde de dolari este profitul Apple pentru anul 2016, de peste 3 ori mai mare decat cel de 13.6 miliarde de dolari al Walmart, deci incasarile mari nu inseamna in mod neaparat ca o companie are si profit foarte mare de pe urma lor.

Apple a avut un profit in scadere cu 14.4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa chiar si asa si-a pastrat prima pozitie si este in continuare cea mai admirata companie din lume. Aceasta listare va ajuta compania Apple sa devina prima care are o valoare de peste 1000 de miliarde de dolari in baza capitalizarii bursiere, analistii spunand de ani si ani de zile ca acest lucru se va intampla.

“The world’s 500 largest companies generated $27.7 trillion in revenues and $1.5 trillion in profits in 2016. Together, this year’s Fortune Global 500 companies employ 67 million people worldwide and are represented by 34 countries. After more than a decade of solid growth fueled first by the iPod music player and then by the even more popular iPhone, Apple finally appeared to hit a wall.”

Apple Admirata Profitabila

20 COMENTARII

  1. Cea mai profitabila e sigur. E bine sa incasezi la maxim de le prostime fara sa investesti in nimic, fara sa inovezi la niciun aspect si sa oferi aceleasi functii de ani de zile, adaugand doar brizbrizuri neinteresante. De inovatie nici nu incape discutie. In sistemul ios daca schimbi forma unei iconite se numeste update si asta inseamna o noua versiune de ios in timp ce in orice alt sistem asta poarta numele de “tema” si pot fi sute sau chiar mii de teme folosite :)) Apple nu poate fi “cea mai admirata” din doua motive: 1. Nu toata lumea e proasta; 2. Google a depasit ca brand Apple.

  2. Este foarte interesant ca multi spun ca Apple nu inoveaza si ca “ia” bani de la prostime…sa nu uitam ca cea mai mare inovatie pe care Apple a facut-o , a fost sa scoata un smartphone…restu sunt “ca iphone-ul”.

  3. corect, sa nu uitam in timp ce Apple vine cu W1 chip restul mai baga niste ppi…cand apple vine cu homepod, restul vine cu bixby etc

  4. Corect, Apple a făcut smartphone-ul, dar de atunci nimic. Și Ford a inovat procesul de fabricare în serie a automobilului, dar asta nu înseamnă că Ford inovează.

  5. Corect cum scrie zaone: “incasarile mari nu inseamna in mod neaparat ca o companie are si profit foarte mare de pe urma lor.”
    Walmart și Apple au profile de afaceri complet diferite: primul e retailer de FMCG, al doilea e producător de echipamente de IT și telecomunicații.
    Asta generează o diferență între cele două companii în privința riscului de afacere.
    Risc mare = profitabilitate mare, și Risc mic = profitabilitate mică.
    Dacă riscul Walmart este de 3 ori mai mic decât riscul Apple, atunci e mai înțelept să investești în Walmart decât în Apple.

  6. Viorel, iar mai am o nelamurire, ce cauta tabara android in tabara apple? Sincer mi se pare putin aiurea interesul si curiozitatea celor care folosesc android. Oare vreti sa vedeti ce o sa scoata apple , actualizat si eficient, ca sa stiti ce cumparati la anu pe android??? Nu vb in nestiinta de cauza, folosesc zi de zi samsung si iphobe. Samsung de serviciu si iphone personal. Am fix aceleasi aplicatii, aceleasi mailuri inclusiv pe cel de serviciu…samsungul nu face fata cu brio. Se blocheaza, se restarteaza. In schimb pe iphone nu am probleme de genu asta.

  7. Si ca sa spun de ce cred eu ca apple inoveaza…prefer un telefon care are un Os eficient, cu un look premium , fara recunoastere faciala sau iris scanner, cu camera buna. Atat timp cat nu imi da “force close” la aplicatii si nu se ingreuneaza sistemul pe masura ce il folosesc, pentru mine este o inovatie. Cat despre securitate nu vb. Samsung a scos iris scanner pe s8 si a doua zi a fost deblocat cu o poza…cu o poza??? Este penibil sa spui ca este inovatie. Este o bataie de joc la adresa celor care dau 800€ pe un telefon

  8. Am și eu mai multe nelămuriri
    1. Ce cauta tabăra fanatica Apple aici?
    2. Când va supăra adevărul fanii Apple baga treaba cu “ce cauta androizii aici” ?
    3. Dacă e un site Apple de ce se scriu articole android aici?
    4.De ce comentează fanii Apple la articolele android scrise aici dacă nu exista interes pentru lumea android?
    5.De ce mereu cei de aici își iau Samsung dacă e asa de proasta aceasta companie?
    6.Cum mereu au cei de aici probleme cu android și cu ios niciodată, mai ales ca la articolele cu problemele ios e o lista extrem de lunga de utilizatori ce raportează probleme?

  9. Știi ce e penibil , sa plătești un telefon primitiv ca specificații din 2011 cu un OS bun, dar mereu cu probleme, atât hardware și software, asta e bătaie de joc
    Îngreunează OS ul la android? Cu siguranță iPhone ul o duce mai bine, cu 10 update-uri dese pe luna ca să rezolve problemele, dar pe unele le rezolva, iar pe altele nu…ios are lag punct
    Vorbim de scanerul de Iris de pe S8 care a fost păcălit a doua zi cu o poza? Unde?
    Hai sa ți spun de touch ID de la Apple care au tarat cu el pe jos și a fost păcălit cu o bucata de hârtie, dar nici nu trebuie sa fie păcălit pentru ca să descoperit într un laptop FBI 14 milioane de touch ID uri (ia informează-te un pic)
    Cică securitatea Apple

  10. George nu stiu ce telefon folosesti tu, dar eu lag pe iphone nu am vazut niciodata si folosesc cam de la aparitie iphone. E drept, daca ai vreun ios beta instalat ca are lag. Nu pot sa pun link, nu ma lasa, dar daca o sa cauti “Chaos Computer Club demonstrates that the new iris scan security layer is just as easily fooled” o sa vezi cum e cu hack-ul pt iris scanner.

  11. Sa nu ne grabim. Nu Apple a inventat smartphoneul. Mai documenteaza-te. Apple a creeat un nou concept in lumea smartphone, dupa care s-a blocat. Acel nou concept a fost dezvoltat la maxim de altii. Dovada este faptul ca acel concept Apple are nevoie acum, dupa foarte multi ani in care a ramas in urma celorlalti, de ecrane, memorii si procesoare Samsung si de alti producatori care sa produca restul componentelor. Apple doar asambleaza si fabrica doar sigla.

  12. Ma scuzi, a reinventat smartphone…trebuie sa am grija la exprimare. Eu nu vorbeam de touchscreen sau symbian. Tot ce fac smartphone-urile in ziua de azi, fac datorita apple.

  13. Ce gândire primitivă ,lumea evolua cu sau fara Apple , Google , Samsung….vezi primul Smartphone prada ,a fost lansat înaintea iPhone și avea mai multe funcții decât el , iPhone a fost primul deoarece vorbim de America vs Coreea ,dacă te uiți la datele de prezentare și lansare o sa vezi că LG a fost prima ,nu Apple…,amprenta a fost păcălită la fel de ușor și rapid ca Iris scanner dar ambele sunt greu de spart pentru utilizatorii obișnuiți deoarece nu toată lumea are o imprimanta laser și nu sunt experți în așa ceva , dacă te ducea capul și citeai articolul publicat de aia ai fi văzut că metoda funcționează când poza este făcută la o anumită distanță ,nimeni nu sta sa îți facă ție poza la ochi. Nu cred prostiile cu erorile atâta timp cât toată lumea care îl folosește și au făcut review-uri pentru el spun altceva ,și testele pentru performanțe sunt prostii deoarece nimeni nu sta cu 20 de aplicații deschise concomitent în fundal ,dintre care 6 sunt jocuri ,2-4 aplicații pentru edit….performantele nu prea mai contează deoarece sa atins limita ,sunt de acord cu tine când spui ca 800€ este mult pentru el ,dar este mult și pentru iPhone ,800-1000 de euro este foarte mult pentru un smartphone ,pot sa cumpăr un telefon mai slăbuț și o camera foto profesională și deja ies mult mai bine ,nu îmi trebuie performante fantastice deoarece nu mă apuc de editat poze pe telefon 🙂