Apple a cheltuit o suma Record pentru a-i face Lobby lui Donald Trump

Apple a cheltuit o suma record, pentru ea, in ideea de a face lobby adminsitratiei prezidentiale conduse de catre Donald Trump, presedinte al SUA de la inceputul anului. Vorbim despre 2.2 milioane de dolari cheltuiti de catre cei de la Apple, aceasta fiind cea mai mare suma cheltuita de catre Apple vreodata in acest scop, recordul prevedent fiind din T1 2017, cand s-au cheltuit 1.4 milioane de dolari.

Apple a fost nevoita sa cheltuie foarte multi bani pe lobby de cand Donald Trump este presedinte, iar asta pentru ca politicile sale nu se prea potrivesc cu ale lui. Apple a cheltuit 3.6 miioane de dolari in total pana acum pentru a-i face lobby lui Donald Trump, de 5 ori mai mult decat in primele 6 luni de mandat ale lui Barack Obama, schimbarile impuse de catre noul presedinte aducand costuri substantiale pentru Apple.

Apple a cheltuit 4.7 milioane de dolari pe lobby in intregul an 2016, cu 1.1 milioane de dolari mai mult decat ceea ce a cheltuit in doar peimele 6 luni ale anului 2017 in aceleasi scopuri. Daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, atunci pana la sfarsitul anului compania Apple ar putea cheltui aproape 10 milioane de dolari pentru a face lobby administratiei prezidentiale din SUA, iar costurile vor continua sa creasca.

Apple a evitat in general sa cheltuie prea multi bani pentru lobby, iar asta este vizibil cand ne uitam la sumele pe care cei din Cupertino le-au alocat anual in aceste scopuri. Chiar daca Apple va trebui sa cheltuie mai mult pentru lobby in anii urmatori, sumele sunt totusi infime in comparatie cu incasarile anuale si toata problema va conta doar in greutatea cu care se vor face unele schimbari.

“Apple spent an all-time high $2.2 million lobbying Donald Trump’s federal government between April 1 and June 30, 2017. That amount is by far the most Apple has ever spent on lobbying in a single quarter, eclipsing the previous record of nearly $1.4 million spent during.”