Prima Pagina Apple iPhone – Apple Dezvolta noi Ecrane OLED

iPhone – Apple Dezvolta noi Ecrane OLED

Apple a cumparat echipamente menite sa-i sustina procesul de dezvoltare al unor noi tipuri de ecrane OLED pntru iPhone, o companie coreeana vanzandu-i masinariile. Sunic System este compania de la care Apple a cumparat echipamente pentru a fabcrica ecrane OLED 2.5G, cei din Cupertino avand in Taiwan cel putin un laborator in care diversi angajati se ocupa de dezvoltarea acestui tip de componente.

Apple nu a cumparat aceste masinarii de productie de la Canon Kokki, cel mai mare producator al acestui tip de echipamente pentru a fabrica ecrane OLED. Samsung a cumparat aproape intreaga productie a acestei companii japoneze pentru anul 2017, dar si jumatate din ea pentru anul 2018, asa ca Apple a fost nevoita sa apeleze la o companie terta pentru a se asigura ca are tot ce ii trebuie pentru a dezvolta ecrane OLED.

Apple a initiat acest proiect de a dezvolta ecrane OLED pentru ca vrea sa isi reduca dependenta de Samsung in ceea ce priveste fabricarea de ecrane OLED. Compania Apple nu va putea produce ecrane OLED la scara industriala prea curand, dar daca achizitioneaza suficient de multe masini de productie de acest gen si isi va construi o fabrica, se va putea transforma intr-un producator de ecrane OLED.

Nu se stie deocamdata cate masinarii de acest gen a cumparat compania Apple pentru dezvoltarea de ecrane OLED, insa daca vorbim despre mai mult de una, atunci are la fel de multe ca LG. Era greu de crezut ca Apple va putea produce singura la un moment dat ecrane OLED, insa aceasta evolutie era logica, daca ne uitam la faptul ca Apple vrea sa controleze intregul proces de productie al iPhone, iar asta o va ajuta sa faca exact ceea ce isi doreste.

“Apple has purchased chemical vapor deposition (CVD) machines from Korea-based Sunic System to build a 2.5G OLED panel line to develop related technology and products in Taiwan.  Apple is eagerly developing its own OLED technology in order to reduce its reliance on Samsung Electronics for the supply of OLED panels.”

iPhone Apple dezvolta ecrane OLED

 • Srb Srb

  Apple – the best or nothing

 • Jayson Cirin

  De ce era greu de crezut ca vor produce ecrane OLED? La ce buget au pot produce orice cu ajutorul angajaților potriviți!

 • George 89

  E greu pentru ca sunt zgârciți și nu vor sa își asume riscuri mari, plus ca la fel ca Google au investit în LG
  Oricum la fel ca LG, Apple au de muncit ultra mult sa ajungă la nivelul Samsung, adică producție și calitatea tehnologiei Amoled
  P. S Samsung nu mai dezvolta OLED ci Amoled

 • George 89

  Zău? Nu mai dezvolta micro led?

 • amfetamin

  Pai amoled aveam deja la un omnia hd din 2009. Seria galaxy S nu tot amoled,super amoled,super amoled plus au de ani de zile?

 • George 89

  Probabil aveai OLED (pasiv matrix) nu Amoled (active matrix)
  Super Amoled Plus care a fost dezvoltata de Samsung era mai buna decât Super Amoled, Amoled și Oled, dar singura chestie este ca se degrada mai repede decât Amoled, de aceea Samsung a mers pe Super Amoled, îmbunătățit o masiv

 • amfetamin

  Nu,vezi pe net,era amoled capacitiv de 3.7″ cu rezoluția de 360×640,era superb ecranul,eu venind de pe un Nokia 7650 atunci. In afara de ecran,telefonul m-a dezamăgit grav la absolut toate capitolele.
  Autonomia varza,filmare cu cadre sacadate,îl restartam de vreo 3-4 ori pe zi. De abia m-am scăpat de el,l-am vândut la jumate de preț după aprox 3-4 luni. A fost primul și ultimul meu telefon de la Samsung. Degeaba ai ecran superb dacă soft-ul și hardware-ul e varza. Era pe symbian și poate și de aia dar văd ca acum cu android cumva istoria se repeta dacă arunci un ochi la prețurile de pe mica publicitate.

 • Srb Srb

  Ba sigur ca da,dar nu ei ci sony