iPhone – Apple Dezvolta noi Ecrane OLED

Apple a cumparat echipamente menite sa-i sustina procesul de dezvoltare al unor noi tipuri de ecrane OLED pntru iPhone, o companie coreeana vanzandu-i masinariile. Sunic System este compania de la care Apple a cumparat echipamente pentru a fabcrica ecrane OLED 2.5G, cei din Cupertino avand in Taiwan cel putin un laborator in care diversi angajati se ocupa de dezvoltarea acestui tip de componente.

Apple nu a cumparat aceste masinarii de productie de la Canon Kokki, cel mai mare producator al acestui tip de echipamente pentru a fabrica ecrane OLED. Samsung a cumparat aproape intreaga productie a acestei companii japoneze pentru anul 2017, dar si jumatate din ea pentru anul 2018, asa ca Apple a fost nevoita sa apeleze la o companie terta pentru a se asigura ca are tot ce ii trebuie pentru a dezvolta ecrane OLED.

Apple a initiat acest proiect de a dezvolta ecrane OLED pentru ca vrea sa isi reduca dependenta de Samsung in ceea ce priveste fabricarea de ecrane OLED. Compania Apple nu va putea produce ecrane OLED la scara industriala prea curand, dar daca achizitioneaza suficient de multe masini de productie de acest gen si isi va construi o fabrica, se va putea transforma intr-un producator de ecrane OLED.

Nu se stie deocamdata cate masinarii de acest gen a cumparat compania Apple pentru dezvoltarea de ecrane OLED, insa daca vorbim despre mai mult de una, atunci are la fel de multe ca LG. Era greu de crezut ca Apple va putea produce singura la un moment dat ecrane OLED, insa aceasta evolutie era logica, daca ne uitam la faptul ca Apple vrea sa controleze intregul proces de productie al iPhone, iar asta o va ajuta sa faca exact ceea ce isi doreste.

“Apple has purchased chemical vapor deposition (CVD) machines from Korea-based Sunic System to build a 2.5G OLED panel line to develop related technology and products in Taiwan.  Apple is eagerly developing its own OLED technology in order to reduce its reliance on Samsung Electronics for the supply of OLED panels.”

iPhone Apple dezvolta ecrane OLED