Apple inlocuieste vechile MacBook Pro cu modele noi in Garantie

Apple, spre surprinderea multora dintre clientii care au probleme cu Mac-urile acum, a inceput sa inlocuiasca vechi modele ale MacBook Pro cu unele noi. Vorbim aici despre un proces care se intampla in cazul in care un MacBook Pro este dus la un service al companiei Apple pentru a i se inlocui bateria care si-a pierdut din capacitate, compania Apple facand schimbul gratuit in programul AppleCare+, sau contra unei sume de 200 de dolari.

Apple pare sa aiba probleme mari cu stocurile de carcare MacBook Pro care au baterii integrate, acestea fiind indisponibile pana la jumatatea lunii septembrie. Pentru clientii care au unitati vechi ale MacBook Pro ce au probleme, asta reprezinta o asteptare de 2 luni pentru rezolvarea problemelor, o perioada mult prea lunga de timp, chiar si pentru cei de la Apple, asa ca o solutie mai eleganta este oferita.

Apple le ofera clientilor optiunea de a schimba gratuit in septembrie bateria veche cu multe cicluri de incarcare, daca ei nu au AppleCare+, sau sa achite costul de schimb acum si sa primeasca un MacBook Pro mai nou. Mai multi clienti Apple posesori de modele ale MacBook Pro lansate in 2012 si 2013 au raportat faptul ca s-au bucurat de un asemenea schimb, iar situatia continua.

Apple a inlocuit modelele vechi ale MacBook Pro cu modele reconditionate lansate in 2015, 2016, sau chiar 2017, unii primind chiar si modelele cu Touch Bar. Modelul primid la schimb difera in functie de modelul pentru care se inlocuieste bateria, de vechime, dar si de stocuri, asa ca nimeni nu garanteaza ca un client va primi un anumit model, ci doar ca va primi unul mai nou, cu hardware echivalent, in comparatie cu ceea ce are.

“I had a 2012 rMBP 15″ 2.3ghz 8GB RAM and 256gb SSD. As a little background, I had my battery serviced by Apple for $300 less than 6 months ago, with less than 400 cycles. The manager called back 2 days later and said that there was a mixup when she sent the specifications to the factory and they had accidentally ordered me a brand new 2017 MacBook Pro with Touch Bar instead of the 2015 Reburb.”

Apple face aceste inlocuiri doar daca bateria MacBook Pro afiseaza in macOS o alerta care spune ca bateria trebuie inlocuita, informatii suplimentare fiind afisate in subsectiunea Health Information a sectiunii Power din informatiile despre Mac, alerta Service Battery trebuind sa fie afisata. Deasemenea, unele baterii incep sa emita si un miros distinct care sugereaza faptul ca sunt defecte, asa ca pot chiar sa ia foc.

Apple inlocuieste vechi MacBook Pro modele noi Garantie

13 COMENTARII

  1. Modelul se aplica si in Romania. Avem si noi clienti fericiti ca au primit un computer nou pentru pret de inlocuire “top case”

  2. Aveți idee dacă mă încadrez cu un Macbook retina 15 din 2012 ? Am 800 și ceva de cicluri și Macbook-îl se Închide brusc și aleatoriu când mai am vreo 30-35% baterie. Nu mai pornește decât dacă îl conectez la sursa de curent. DAR nu îmi afișează nicio alerta ca bateria trebuie înlocuită. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  3. Azi am sunat la Noumax și mi-au spus ca timpul de schimbare este de 4 respectiv 3 zile. Deci cred ca au revenit pr stoc. Oricum aveam nevoie sa o schimb dar mă bucuram sa primesc ceva mai nou la schimb 🙂 . Așa ca o schimb și rămân cu ce am avut.