Apple – 507 milioane de dolari de Plata unei Universitati

Apple este obligata sa plateasca 507 milioane de dolari universitatii Wisconsin-Madison pentru folosirea fara drept a unor tehnologii licentiate de catre aceasta. Apple a fost actionata in judecata de catre universitate din cauza acestei probleme, iar juriul care a deliberat in caz a decis ca Apple trebuie sa plateasca 234 milioane de dolari, insajudecatorul a fost de parere ca suma reala ar trebui sa fie de 507 milioane de dolari.

Apple a fost actionata in judecata din cauza unei tehnologii folosite in chip-urile A7, A8 si A8X din iPhone 5S, iPhone 6 si tabletele iPad, aceasta reducand consumul de energie in timpul folosirii. Apple a cerut ca validitatea brevetului de inventie care protejeaza aceasta tehnologie sa fie analizata de catre autoritatile americane, insa acestea au respins cererea, validand practic brevetul de inventie.

Apple pierduse un proces initial in 2015 si a fost obligata sa plateasca 862 de milioane de dolari, suma fiind apoi redusa la 234 de milioane de dolari de un judecator care a considerat ca Apple a incalcat fara stiinta brevetele. Acum un alt judecator a crescut suma la 507 milioane de dolari pentru ca Apple stia ca incalca brevetele de inventie, dar a continuat sa o faca, prin vanzarea terminalelor ce o contin.

Apple a facut din nou apel impotriva acestei decizii, insa un alt proces intentat de catre aceeasi universitate este in continuare in desfasurare. Aceasta sustine ca si chip-ul A9 din iPhone 6S incalca acelasi brevet de inventie, asa ca Apple nu va scapa prea usor de toate aceste probleme legale si ar putea avea de platit o suma foarte mare de bani din cauza lor, daca nu va reusi sa castige in instanta.

“U.S. District Judge William Conley in Madison added $272 million to a $234 million jury verdict the Wisconsin Alumni Research Foundation won against Apple in October 2015. Conley said WARF is owed additional damages plus interest because Apple continued to infringe the patent, which relates to computer processor technology, until it expired in December 2016.”

apple 507 milioane dolari plata universitate

12 COMENTARII

  1. E interesant că sunt instanțe care din când în cand au curajul sa recunoască și să pedepsească comportamentul mizer pe care îl are Apple.

  2. Asta e gândirea ta in afaceri?Daca da,e absolut mizera și zic sa ai grija sa nu pățești că în reclama cu autobuzul.

  3. nu conteaza, pt ca si tu daca gasesti pe jos 500 lei nu esti inger si vei preda politiei pt ca stii ca nici ei nu vor cauta pe cel ce i-a pierdut..deci si tu furi, doar ca nu ai acces la sume mari si relatii

  4. ce sa pedepseasca ma….in mod normal fara inchisoare si anularea banilor facuti din “acel furt” nu inseamna pedepsire ci afacere pana la urma pt firma ce “fura”
    Cei ce nu invata cum merge lumea in prezent, mor de foame

  5. Ce bine mă cunoști tu pe mine :))))))).Relații?Hmm,copile,tu sau nu știi ce vorbești,ori doar vrei sa pari important.In zilele noastre,se numesc “cunoștințe” și totul de face,evident ,transparent.

  6. relatii…cunostinte se pot numi si amici…adica mai apropiati…se vede ca esti doar un om normal ce iti traiesti viata de pe o zi pe alta

  7. yep, asta inseamna sa fii the best…nu doar la produse, ci si la iubire, arhitectura, oameni, furt,analizari, sanatate, environment etc

  8. Nu știam că e ceva in neregula in a fi un moment normal.Referitor la modul meu de a trai,mi de pare absolut normal sa trăiesc clipa,daca tu faci bani doar pentru a avea,e fix problema ta.

  9. E pedeapsa,fie și doar in ceea ce privește imaginea.Referitor la anularea banilor,aici ar fi vorba de chestii mult prea complexe care se”rezolva” in spatele ușilor închise.