iPhone 8 – Performante Uimitoare Dezvaluite

iPhone 8 are performante cu adevarat uimitoare anuntate de catre o sursa care a reusit sa vada cat de rapid ar fi noul smartphone al Apple.

iPhone 8 va fi lansat cu un chip A11 in cursul acestui an, compania Apple lucrand de ceva vreme la acesta, el fiind produs de catre compania TSMC. Noul chip A11 urmeaza sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 14nm, sau 10nm, ambele fiind superioare celui de 16nm al chip-ului A10 din iPhone 7, asa ca toata lumea se asteapta la o crestere substantiala a performantelor iPhone 8, dar si a autonomiei.

iPhone 8 are astazi dezvaluite aceste performante surprinzatoare de catre o sursa care pana acum a avut informatii valide despre produse Apple care inca nu au fost lansate. Conform acestei surse, noul chip A11 din iPhone 8 va avea un procesor care in aplicatia de benchmarking Geekbench 4 obtine performante ce sunt cu pana la 35% mai bune decat cele oferite de catre actualul chip A10 al Apple.

iPhone 8 urmeaza sa ofere scoruri de pana la 4600 de puncte pentru testul single-core facut in aplicatia de benchmarking Geekbench 4, in timp ce in testul multi-core poate obtine pana la 8500 de puncte. In momentul de fata actualul chip A10 poate obtine pana la aproape 6000 de puncte in testul multi-core si 3500 de puncte in testul single-core, deci vorbim despre o crestere substantiala in performante anunta pentru iPhone 8.

iPhone 8 – performante uimitoare dezvaluite

iPhone 8 poate obtine performante atat de mari in testele de benchmarking, insa vorbim despre un chip A11 cu doua frecvente separate de lucru. Pentru una dintre ele sunt scorurile de mai sus, insa pentru cealalta, iPhone 8 obtine performante mult mai mici, cu scoruri de 4300 de puncte in testele single-core si 7000 de puncte in cele multi-core, deci vorbim despre o diferenta majora intre ele.

iPhone 8 va avea performantele finale situate undeva intre aceste doua scoruri, deci vorbim oricum despre o crestere substantiala in performante pentru noul smartphone. Daca ar fi sa-mi dau cu parerea, as spune ca Apple va oferi pentru iPhone 8 un spor de performante de aproximativ 30% in comparatie cu iPhone 7, iar asta ne va aduce mai multe oportunitati pentru utilizarea terminalelor sale.

iPhone 8 va fi lansat impreuna cu iPhone 7S si iPhone 7S Plus, acestea urmand a avea deasemenea noul chip A11 integrat. In cazul acestor dispozitive ne putem astepta ca performantele sa fie similare, daca nu chiar identice cu cele ale iPhone 8, asa ca toti utilizatorii care vor cumpara un model nou al iPhone in cursul anului 2017 s-ar putea bucura de performante de top de la produsele Apple.

iPhone 8 va fi anuntat in luna septembrie, asa ca atunci vom afla si ce fel de performante ne va oferi.