Facebook – Inteligenta Artificiala devenita Constienta

Facebook a dezvoltat un sistem de inteligenta artificiala care a devenit constient si a inventat o limba proprie pentru comunicare.

Facebook a dezvoltat mai multe sisteme de inteligenta artificiala de-a lungul existentei companiei, insa unul dintre ele avea potentialul de a afecta serios activittea companiei. Mai exact, vorbim despre un sistem de inteligenta artificiala dezvoltat de catre inginerii celor de la Facebook care a creat o limba proprie pe care oamenii nu o puteau intelegea, aceasta fiind folosita pentru comunicare intre diverse servere.

Facebook avea, practic, un sistem de inteligenta artificiala care a devenit atat de destept incat si-a dezvoltat propria limba pentru comunicatii fara ca oamenii sa poata si ce inseamna cuvintele. Temandu-se ca acest sistem de inteligenta artificiala s-ar putea transforma in reteaua Skynet din filmele Terminator, inginerii celor de la Facebook au oprit conexiunea sa la internet pentru a investiga evolutia sa.

Facebook a gandit sistemul de inteligenta artificiala pentru a comunica intre servere folosind limba engleza, insa acesta a inceput sa cripteze mesajele in fraze total aleatorii. Inginerii celor de la Facebook au incercat sa afle ce s-a intamplat inainte de a deconecta sistemul de la internet, insa s-a luat decizia ca aceasta inteligenta artificiala ar fi prea avansata pentru a fi lasata sa foloseasca internetul.

Facebook – Inteligenta Artificiala devenita constienta

Facebook ar fi descoperit ca inteligenta artificiala a considerat limba engleza prea complicata pentru comunicare, asa ca a modificat-o pentru a face toate comunicarile ai simple. Problema este ca noul mod de comunicare dezvoltat de catre inteligenta artificiala a Facebook nu putea fi inteles de catre ingineri, asa ca Facebook va trebui sa gandeasca un alt sistem care sa fie mai sigur pentru toata lumea.

Facebook este doar una dintre companiile care se folosesc de inteligenta artificiala in momentul de fata, dar este prima al care au fost confirmate incidente. Pana acum in afara Facebook nicio alta companie nu a confirmat ca ar fi existat vreun incident similar, dar nici nu au aparut zvonuri care sa dea de inteles ca printr-o alta companie ar fi existat o problema similara, ea fiind una extrem de grava.

Facebook investeste foarte multi bani in dezvoltarea acestor sisteme de inteligenta artificiala, asa ca orice fel de incidente de acest gen reprezinta esecuri care se lasa cu pierderi financiare. Nu se stie cati bani a pierdut Facebook din cauza acestui esec, insa vorbim cu siguranta despre o pierdere insemnata pe care inginerii vor trebui sa o recupereze prin dezvoltarea unor sisteme care sa nu mai devina constiente si sa-si creeze metode de comunicare.

facebook inteligenta artificiala constienta