Minutele Internationale nu sunt Valabile in Roaming

ANCOM a facut astazi un avertisment foarte util pentru multi dintre consumatorii din Romania, autoritatea aducandu-le aminte romanilor ca minutele internationale nu pot fi folosite in roaming. Vorbim aici despre acele minute internationale pe care romanii le pot folosi pentru a suna din Romania catre alte tari din Uniunea Europeana, sau din afara ei, acestea nefiind valabile in roaming, asa cum este si logic.

Atunci cand suntem in roaming, adica in afara Romaniei, intr-o tara din UE(SEE) si facem apeluri telefonice, se consuma resursele disponibile pentru roaming. Mai exact, daca sunam in tara in care ne aflam, ar trebui sa se consume minutele nationale, iar daca sunam in Romania, sau suntem sunati din Romania, sau din tara in care ne aflam, ar trebui sa se consume minutele nationale alocate in abonament.

Minutele internationale nu sunt valabile in roaming

Acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru alte tari din SEE, insa daca suntem in Romania si sunam in ele, se vor consuma minutele internationale. Deasemenea, daca suntem in Romania, sau in Roaming, si sunam in tari din afara SEE, atunci se vor aplica tarife diferite in functie de ceea ce percepe operatorul nostru pentru aceste tipuri de apeluri facute din tara, sau atunci cand suntem in roaming.

ANCOM a facut si tabelul de mai jos pentru a incerca sa explice tot ceea ce v-am spus si mai sus, dar multi clienti tot vor intelege cu greu diferenta dintre apelurile nationale si cele internationale. Este normal sa fie asa, pentru ca schimbarile pentru tarifarea in roaming facute in iunie au lasat multa lume cu multe intrebari, asa ca ramane doar sa va adresati operatorilor de telefonie mobila pentru alte nelamuriri pe care le aveti.

minutele internationale nu valabile roaming