Digi Mobil va impune Suprataxe de Roaming

Digi Mobil a primit astazi acordul celor de la ANCOM pentru a impune supratele de roaming pentru clientii care vor sa-si foloseasca beneficiile din abonamente si in strainatate. ANCOM a facut anuntul impreuna cu o serie de specificatii pentru clientii Digi Mobil, care vor fi obligati sa plateasca mai multe suprataxe pentru a folosi serviciile operatorului dincolo de granitele tarii naostre.

ANCOM sustine ca decizia celor de la Digi Mobil de a aplica  suprataxe de roaming pentru clienti are la baza nevoia operatorului de a recupera costurile de furnizare a serviciilor si a mentine serviciile din Romania la un cost scazut. Vorbim despre mai multe suprataxe de roaming pe care Digi Mobil le poate aplica pentru clientii care ii vor folosi serviciile de telefonie mobila in Spatiul Economic European.

Suprataxele pot fi impuse de catre Digi Mobil incepand cu data de 30 iunie pentru toti clientii care folosesc servicii de roaming in spatiul SEE, ele fiind valabile timp de 12 luni. Avand in vedere ca deocamdata cartelele preplatite ale Digi Mobil nu permit folosirea serviciilor in roaming, doar clientii care au abonamente vor fi afectati de catre aceste noi suprataxe.

Digi Mobil – cat costa suprataxele pentru roaming

Conform celor de la ANCOM, urmatoarele suprataxe de roaming pot fi impuse de catre cei de la Digi Mobil pentru abonatii care folosesc serviciile de roaming in spatiul SEE

  1. 0,031 Euro/minut, pentru apelurile efectuate;
  2. 0,0108 Euro/minut, pentru apelurile primite;
  3. 6,37 Euro/GB (0,00637 Euro/MB), pentru consumul de date efectuat între 30 iunie – 31 decembrie 2017, respectiv 4,9 Euro/GB (0,0049 Euro/MB), pentru consumul de date efectuat între 1 ianuarie – 30 iunie 2018.

In cazul apelurilor efectuate in roaming in SEE, abonatii Digi Mobil vor plati de la primul minut doar suprataxa, insa in limita minutelor nationale incluse. Mai exact, abonatii Digi Mobil vor plati pretul pentru efectuarea de apeluri telefonice in fara retelei de telefonie mobila, plus suprataxa, dupa epuizarea minutelor nationale incluse in abonamentul de telefonie mobila.

digi mobil suprataxe roaming

Pentru apelurile primite in roaming de catre abonatii Digi Mobil se va plati de la primul minut doar suprataxa si nimic mai mult. In cazul internetului mobil, clientii Digi Mobil vor plati doar suprataxa chiar de la primul MB de date consumat, deci practic ei nu vor avea nici un MB din abonament disponibil in roaming, ci vor plati direct pentru tot ce vor consuma in spatiul SEE.

ANCOM sustine ca desi Digi Mobil va aplica suprataxe, preturile pentru apelurile efectuate vor fi cu 38% mai mici decat pana la 15 iunie, iar pentru date cu 87% mai mici. Practic, Digi Mobil are nevoie de bani pentru a supravietui, asa ca toti cei cu abonamente de 2 euro vor trebui sa plateasca de 3 ori mai mult pentru GB de internet in roaming, deci nu vor folosi internet in roaming.