iPhone – Camera Folosita pentru Masuratori Medicale

iPhone este de departe cel mai popular smartphone de pe planeta, iar conform unor informatii aparute astazi, compania Apple ar incerca sa-i extinda functionalitatea. Mai exact, un brevet de inventie inregistrat recent companiei Apple descrie modul in care camera frontala, senzorul pentru lumina ambientala si cel pentru proximitate in iPhone ar fi utilizate pentru noi functii de monitorizare a sanatatii.

iPhone urma practic Samsung din aceasta privinta, pentru ca Apple descrie modul in care iluminarea unei parti a corpului care acopera camera si acei senzori, ar permite efectuarea unor analize. Bataile inimii sunt cel mai usor de monitorizat in acest fel, insa compania Apple s-ar putea folosi si de alti senzori speciali pentru a masura procentul de grasime corporala, sau a face electrocardiograme.

iPhone – camera folosita pentru functii de sanatate

iphone camera Masuratori Medicale

iPhone ar putea fi deasemenea util pentrua masura si nivelul de oxigen din sange, ar putea face histograme, sau chiar dehidratarea. Practic, Apple spune ca folosind iPhone utilizatorii ar putea obtine o multitudine de masuratori medicale pe care doar aparate scumpe le pot oferi doar acum, insa e greu de spus cat de exact ar putea fi ceva masura cu iPhone in raport cu un aparat dedicat pentru asta.

iPhone poate face unele masuratori cu actualele componente integrate de catre Apple, insa pentru altele ar fi nevoie de senzori de ultima generatie. Problema cea mai mare este ca oferind aceste functii, iPhone ar trebui sa intre in categoria dispozitivelor medicale, iar Apple nu vrea asta, asa ca pana cand se va schimba legislatia in multe tari, e putin probabil ca Apple sa ofere aceste functii.

“The electronic device uses one or more of the camera and the proximity sensor to emit light into a body part of a user touching a surface of the electronic device and one or more of the camera, the ambient light sensor, and the proximity sensor to receive at least part of the emitted light reflected by the body part of the user. The electronic device computes health data of the user based upon sensor data regarding the received light.”