Huawei va Dobora Apple pe Piata Smartphone

Huawei va intrece Apple in vanzarile smartphone in T3 2017, conform analistilor asiatici care sunt convinsi ca iPhone 8 nu va fi uimitor.

Huawei se indreapta in T3 2017 spre o victorie majora in fata celor de la Apple pe piata smartphone, iar asta era usor de anticipat inca de acum mai bine de o saptamana. Apple si-a anuntat vanzarile de terminale iPhone pentru T2 2017, cu 41 de milioane de unitati vandute in lumea intreaga, o cifra impresionanta, dar care sugereaza faptul ca Huawei va reusi, in premiera, sa vanda mai mult decat americanii.

Huawei a vandut 38.5 milioane de smartphone-uri in T2 2017, cu doar 2.5 milioane de unitati mai putine decat compania Apple, diferenta fiind infima intre ele. Avand in vedere ca Huawei si-a crescut substantial vanzarile de smartphone-uri de la un trimestru fiscal la altul, este de asteptat ca in T3 2017 sa depaseasca inclusiv compania Apple in vanzarile de telefoane inteligente, pentru prima oara in istorie.

Huawei si-a stabilit un obiectiv din a intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri, iar in T3 2017 ar trebui sa si-l indeplineasca, conform analistilor. Se estimeaza ca Apple va vinde pana in 50 de milioane de terminale iPhone in acest trimestru fiscal, iar indiferent cat va reusi sa vanda Huawei, analistii estimeaza ca vanzarile totale ar fi mai mari decat cele pe care compania Apple le va inregistra.

Huawei va dobora Apple pe piata smartphone

huawei apple piata smartphone

Huawei a crescut in vanzari in principal multumita Chinei, acolo fiind lider de piata, in timp ce compania Apple abia a ocupat un loc in top 5, chiar inaintea Samsung. Cei de la Huawei si-au stabilit drept obiectiv intrecerea Apple pentru ca Samsung este o tinta mult prea indepartata, vanzarile coreenilor fiind aproape duble fata de cele ale americanilor, asa ca pana a-i intrece va trece foarte mult timp.

Huawei isi va face numele cunoscut unui numar si mai mare de oameni daca va reusi sa doboare Apple pe piata smartphone si sa-i ocupe pozitia a doua in topul vanzatorilor. Huawei este o companie faorte ambitioasa si pare sa stie exact ceea ce vor chinezii, dar poate ca iPhone 8 va fi suficient de bun pentru a tine compania Apple “la suprafata” si in acest trimestru fiscal foarte important pentru ea.

“Huawei is likely to outpace Apple to become the second largest smartphone vendor globally in the third quarter of 2017. Buoyed by seasonal factors, Huawei is expected to continue to ramp up its shipments to over 40 million units in the third quarter of 2017, the sources estimated.”

Huawei ar putea intrece Apple in vanzarile de smartphone-uri, dar este extrem de departe de a face si profit pe masura celui incasat de catre americani. Daca Apple incaseaza peste 90% din intregul profit al industriei smartphone, Huawei incaseaza mai putin de 1%, iar depasirea Apple in vanzari va fi egala cu zero, Samsung stiind cel mai bine acest lucru din toata lupta pe care o duce cu Apple.