iPhone 8 – Surprinzator de PUTIN Spatiu pe Ecran

iPhone 8 ar urma sa aiba surprinzator de putin spatiu disponibil pentru a afisa aplicatii pe ecran, iOS 11 urmand a avea zona de functii prea mare.

iPhone 8 va avea surprinzator de putin spatiu vizibil pe ecranul sau cu diagonala de 5.8 inch pentru a afisa efectiv aplicatii si orice altfel de continut normal. Vorbim aici despre acea portiune de 5.2 inch, prezumata deocamdata, care ar trebui sa fie alocata afisarii de continut pe care il vedem in mod normal pe intregul ecran al actualelor terminale care au ecrane cu diagonala de 4.7 inch si 5.5 inch.

iPhone 8 are in imaginile de mai jos prezentat spatiu din ecran care urmeaza sa fie alocat pentru afisare efectiva a continutului si daca tot ceea ce vedem este real, atunci vestile sunt proaste. Imaginea de mai jos a fost realizata in baza unor intrari de cod descoperite in iOS 11 pentru HomePod, compania Apple lasand informatiile vizibile pentru dezvoltatori pentru ca, nu-i asa, are totusi nevoie de publicitate.

iPhone 8 va avea in partea superioara a ecranului un decupaj care va fi vizibil chiar in centrul barei gri din partea superioara a ecranului, margini mici ramanand in partea stanga si dreapta. Problema cea mai mare este totusi in partea inferioara a ecranului, acolo unde va fi vizibila o interfata noua cu functii pentru aplicatiile rulate in iPhone 8, un buton Home virtual urmand a fi deasemenea vizibil in acea regiune.

iPhone 8 va avea surprinzator de putin spatiu pentru afisarea de aplicatii pe ecran

iPhone 8 surprinzator spatiu ecran

iPhone 8, in aceasta zona cu functii pentru aplicatii, va fi capabil sa afiseze o multitudine de optiuni pentru control, iar acestea ar putea fi grupate inclusiv in tab-uri. In functie de rulata, iPhone 8 ar putea afisa mai multe optiuni in mai multe tab-uri pentru a ne oferi posibilitatea de a accesa mai rapid anumite functii fara a mai fi nevoiti sa le cautam prin diverse meniuri, sau sub-meniuri, ale aplicatiei.

iPhone 8 va avea aceasta zona ascunsa, sau modificata ca marime, in functie de aplicatia care o ruleaza, dar deocamdata nimeni nu stie in ce forma va fi facut acest control. Totusi, in ecranul principal de aplicatii ar trebui sa vedem paginile cu aplicatii in zona delimitata precum in imaginea de mai jos, zonele gri urmand a fi ocupate cu alte informatii si butonul Home virtual creat de catre cei de la Apple.

iPhone 8 surprinzator spatiu ecran 1

iPhone 8 ar putea surprinde negativ prin aceasta zona de functii care ar trebui sa ocupe prea mult spatiu din ecranul sau mare, anuland practic o buna parte din schimbare. Sper ca Apple sa permita ascunderea zonei de functii a iPhone 8 printr-o optiune separata, altfel foarte multa lume va ramane dezamagita de aceasta schimbare nu chiar atat de benefica pentru utilizatorii obisnuiti din lumea intreaga.