iOS 11 – cum Elimini Efectul Portret de la Poze

iOS 11 vine cu o serie de functii noi pentru editarea pozelor, compania Apple gandindu-se ca avem nevoie de cateva schimbari bune pentru a privi cu alti ochi aplicatia Poze, Photos. In baza acestei idei, iOS 11 ne ofera posibilitatea de a elimina efectul Portret al pozelor inregistrate folosind aplicatia Camera, acest efect defocalizand fundalul unei imagini pentru a aduce in prim-plan subiectul principal din ea.

iOS 11 are aceasta functie integrata in meniul pentru editarea pozelor folosind aplicatia Poze, Photos, asa ca acolo il veti gasi totdeauna, cel putin pana in iOS 11 beta 5. Accesand acest meniu pentru editarea unei poze, veti vedea in partea superioara a ecranului denumirea Depth, care este folosita de catre compania Apple pentru efectul de defocalizare aplicat asupra pozelor facute cu functia Portret.

iOS 11 ne permite sa apasam pe denumire, care este de fapt un buton, iar in momentul apasarii va fi eliminat efectul de defocalizare pentru pozele noastre. Functia este foarte simpla de utilizat si este disponibila doar pe terminalele iPhone 7 Plus cu iOS 11, deoarece acestea sunt singurele capabile sa faca poze cu functia Portret, deci nu o cautati pe iPhone 7, sau telefoanele iPhone lansate inaintea lor pe piata.