Prima Pagina Apple Apple – cat ar Costa sa-i Cumperi Zecile de accesorii

Apple – cat ar Costa sa-i Cumperi Zecile de accesorii

Apple este o companie care a pornit de la ideea de a dezvolta produse simple pentru utilizatori, insa a ajuns prin a crea zeci de cabluri si adaptoare pentru ceea ce vine. Vorbim aici despre accesorii care sunt necesare pentru a folosi diverse functii ale iPhone, iPad, sau Mac, iar care in total costa cateva sute bune de dolari, desi totul trebuia sa fie mult mai simplu, daca Apple n-ar vrea sa controleze totul.

De la adaptorul Lightning pentru castile cu port audio de 3.5mm si pana la adaptoarele pentru porturile USB-C ale noilor Mac-uri, cei de la Apple ne complica extrem de mult viata. In total, compania Apple vinde nu mai putin de 23 de cabluri si adaptoapre pentru produsele sale, iar pentru a le cumpara pe toate clientii ar trebui sa scoata din buzunare nu mai putin de 856 de dolari, sau aproape 1000 de euro.

Apple – cat ar costa sa-i cumperi zecile de accesorii

Apple adaptoare cabluri

Cel mai ieftin adaptor vandut de catre compania Apple costa 9 dolari si este cel pentru a conecta castile cu port de 3.5mm la terminalele iPhone 7 si iPhone 7 Plus. Cel mai scump adaptor este cel Mini DisplayPort to Dual-Link DVI, acesta avand un pret de 99 de dolari, sau peste 100 de euro, el fiind necesar pentru conectarea unui Mac la un monitor mai vechi, tehnologia fiind pe cale de disparitie.

Apple trebuia sa faca produse simple pentru utilizatorii sai, care sa poata fi folosite pur si simplu dupa achizitie, dar desigur ca nu este asa. Asta afla cel mai usor posesorii de Mac-uri noi, care au nevoie de o multitudine de adaptoare si cabluri pentru a folosi monitoare, tastaturi si orice fel de accesorii pe care le mai au disponibile in casa si le foloseau cu vechile modele de Mac-uri ale celor de la Apple.

 • L. D.

  Nu cred ca are nimeni nevoie in lumea asta de toate adaptoarele vândute de Apple, doar pentru anumite situații îți cumperi un adaptor! însă ei le-au lansat pe piața in atâtea variante tocmai pentru a facilita tranzitia de la vechile tehnologii la cele noi, nu puteau sa nu ofere opțiunile astea! Am câteva adaptoare originale, le-am luat la oferta la 5€ fiecare, dar nu le-am folosit niciodată! Mi-ar trebui poate un cablu USB-C pentru Apple TV, dar in rest nu am nevoie… in majoritatea cazurilor e cam la fel…

 • L. D.

  Pentru Mac-urile noi, doar cu mufa universala USB-C, pe lângă faptul ca au putut sa le construiască mai subțiri, ideea e sa folosești wireless nu cabluri și adaptoare, dar dacă ai nevoie e acolo și mufa asta in care poți sa conectezi ce vrei cu un adaptor potrivit… asta iarăși temporar, pana se obișnuiește lumea cu conectivitate wireless pentru orice (in curând și pentru monitoare)!

 • RaduD

  De când folosesc MacBook, chiar am scăpat de grija cablurilor…

 • Costel

  Ai scapat pe draku, lasa vrajeala ca nu tine.