Facebook a Lansat in Secret aceasta Aplicatie

Facebook a lansat in secret o aplicatie despre care intreaga lume nu a stiut nimic pentru aproape 5 luni de zile, pana cand presa a descoperit-o.

Facebook este obligata sa lucreze “din umbra” in anumite tari, asa ca recent a lansat in secret o noua aplicatie pentru iPhone si Android, fara ca foarte multa lume sa stie. Compania a actionat asa din cauza modului in care este tratata intr-o tara foarte importanta de pe glob, aplicatia fiind lansata in secret de catre Facebook pentru a nu atrage atentia autoritatilor, pana cand a ajuns in atentia presei mondiale.

Facebook a lansat o aplicatie numita Colorful Balloons acum mai bine de cateva luni, ea fiind disponibila exclusiv in China, deocamdata, si fiind gandita pentru a permite partajarea rapida de poze. China a interzis reteaua de socializare Facebook cu mult timp in urma pentru ca nu avea acces la datele utilizatorilor care o folosesc, asa ca tot ceea ce nu poate controla trebuie interzis, lucru care s-a si facut.

Facebook a gandit aplicatia pentru a-i incuraja pe utilizatori sa partajeze poze unii cu ceilalti, sau cu membrii familiei, desi exista multe altele similare. Spre deosebire de implementarea de compatibilitate cu reteaua de socializare Facebook, compania americana a implementat suport pentru marea sa rivala WeChat, dar asta pentru ca nu avea de ales, o companie locala Youge Internet Technology lansand-o in numele Facebook.

Facebook a lansat in secret aceasta aplicatie

facebook lansat secret aplicatie

Facebook nu are vreo mentiune in aplicatie cu privire la partneriatul facut cu aceasta companie locala, insa datele inregistrate in ea ajung direct la compania americana. Facebook s-a chinuit inclusiv sa limiteze popularitatea aplicatiei pentru a nu atrage atentia autoritatilor deoarece aplicatia a fost creata pentru a afla care sunt tabieturile chinezilor in materie de socializare si partajarea de poze.

Facebook a actionat intr-un mod foarte siret pentru a putea obtine informatii despre chinezi si este mai mult ca sigur ca guvernul local nu este multumit de acest lucru. Desigur ca guvernul chinez se poate indrepta doar impotriva companiei locale care trimite datele la Facebook, insa americanii nu prea au cum sa fie afectati de aceasta initiativa, desi probabil tentativele de a reveni in tara vor fi afectate de acest truc.

“We are spending time understanding and learning more about the country in different ways. Our focus right now is on helping Chinese businesses and developers expand to new markets outside China by using our ad platform.”

Facebook are cea mai mare retea de socializare de pe planeta, cu peste 2 miliarde de utilizatori, dar fara cei 700 de milioane de chinezi conectati la internet. Daca Facebook ar fi fost accesibila din China, baza de utilizatori ai retelei de socializare ar creste cu siguranta cu macar 20%, in detrimentul WeChat, dar asta nu se va intampla prea curand pentru ca guvernul comunist nu poate controla compania.

7 COMENTARII

  1. Doar in Coreea de nord și in Arabia Saudita mai exista comunism…
    Restul țărilor sunt democrații conservatoare sau liberale.

  2. @alex alexandru: Arabia Saudită, regim politic comunist, zici? Niciodată, never ever, în istoria lor n-au avut regim comunist! Acolo e de când lumea și Pământul monarhie (regat)!

  3. @Dan e monarhie absoluta…
    Doctrina ei din perspectivă comparată e aceeași cu comunismul aproape
    @zaone e democrație conservatoare mai mult, nu e nimic ca nu ești informat pe asta. Dar stiu ce vorbesc când studiez politica