iPhone – de ce Lipseste o Tehnologie foarte Utila

iPhone 7 Plus a fost zvonit anul trecut ca fiind dezvoltat de catre compania Apple impreuna cu o tehnologie pe care a implementat-o in iPad Pro, mai exact Smart Connector. Desigur ca Apple a avut alte planuri pentru iPhone, insa tabletele iPad Pro au avut in continuare implementata aceasta tehnologie, desi producatorii de accesorii nu sunt chiar atat de entuziasmati sa dezvolte produse pentru ea.

Apple a incercat sa afle ce anume ii impiedica sa lanseze produse pentru Smart Connector pentru a vedea daca este viabila implementarea sa si in iPhone. Raspunsul producatorilor de accesorii are la baza faptul ca unele componente pentru accesorii de acest gen sunt prea scumpe, in timp ce lumea nu este interesata de ele si nici nu prea exista oportunitati pentru a lansa produse diferite fata de cele ale Apple.

iPhone – de ce lipseste o tehnologie foarte utila

iPhone -Lipseste Tehnologie Utila

Producatorii au afirmat deasemenea ca e mai simplu si mai ieftin sa produci accesorii bazate pe tehnologia Bluetooth decat pe cea a Smart Connector, lucru foarte adevarat. Apple lucreaza, desigur, cu ei pentru a-i ajuta si convinge sa isi schimbe parerea, dar avand in vedere modul in care au evoluat lucrurile pana acum, e greu de spus daca iPhone va avea vreodata un Smart Connector implementat.

In final, producatorii sustin ca tehnologia Smart Connector este prea limitativa din multe puncte de vedere si ca nu are logica sa faca accesorii pentru ea. Producatorii spun ca in viitor ar putea adopta tehnologia Smart Connector in iPhone, dar numai daca Apple o va modifica suficient incat sa poata fi intr-adevar utila, dar si daca preturile de productie vor mai scadea substantial intre timp.

“With an iPad Pro keyboard on the market already, we are evaluating the market’s appetite for another iPad Pro keyboard and identifying if there are any gaps that we can fill. So we are developing with having a point of difference in mind rather than developing to be quick to market. The thing with the pogo pin design, in particular with the way that Apple’s implemented it on the iPad, is it’s incredibly limiting.”