Retelele Wi-Fi GRATUITE din Hoteluri sunt Periculoase

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sunt periculoase, v-am mai spus asta, insa profit de un nou raport al unei companii de securitate...

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sunt periculoase, v-am mai spus asta, insa profit de un nou raport al unei companii de securitate informatica pentru a va readuce in atentie problema. Mai exact, compania FireEye atentioneaza lumea din nou ca a folosi retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri ii poate lasa fara date importante deoarece acestea pot fi sparte usor de hackeri cu ajutorul unui nou tip de malware.

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri din cel putin 7 tari europene si alte zone de pe planeta sunt infectate cu un malware numit GAMEFISH. Acesta pare sa fi fost dezvoltat de catre o echipa de hackeri rusi cunoscuta sub denumirea APT28, sau Fancy Bear, ea spargand serverele Comitetului Democratic National inaintea desfasurarii alegerilor prezidentiale din SUA, deci retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sunt o “nimica toata”.

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sunt infectate cu acest malware doar la inceput, pentru ca mai apoi un alt software numit Eternal Blue, fost al NSA, este folosit pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor utilizatorilor. Din momentul in care reteaua Wi-Fi gratuita din hotel este sparta cu GAMEFISH, hackerii pot folosi EternalBlue pentru a sparge si calculatoarele conectate la ea din hotel.

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sunt foarte periculoase

retelele wi fi gratuite hotel periculoase

Retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri sparte le permit hackerilor sa preia orice fel de date de la clientii hotelurilor, totul fara ca ei sa stie ce se intampla. Hackerii trebuie doar sa lase software-ul in retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri, iar el va intercepta orice fel de trafic, si nu doar atat, hackerii trebuind doar sa analizeze datele pentru a vedea daca exista informatii cu adevarat utile de care se pot folosi.

retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri nu pot fi securizate de catre utilizatori, dar folosirea unui VPN va poate scapa de problemele acestea. O retea de tip VPN poate securiza traficul facut de catre utilizatori prin retelele Wi-Fi gratuite din hoteluri, asa ca hackerii nu vor putea citi datele care sunt transmise in mod necriptat de catre noi si software-ul lor devine, practic, complet inutil in aceasta situatie.

“FireEye has uncovered a malicious document sent in spear phishing emails to multiple companies in the hospitality industry, including hotels in at least seven European countries and one Middle Eastern country in early July. Successful execution of the macro within the malicious document results in the installation of APT28’s signature GAMEFISH malware.”