iPhone 8 – Functia Cheie Copiata de Producatorii Android

iPhone 8 va avea o functie cheie copiata de catre producatorii Android multumita Qualcomm si a unor noi procesoare anuntate in cursul zilei de ieri.

iPhone 8 va avea functia cheie copiata de catre producatorii Android, iar aici vorbim despre cei care vor folosi vitorul chip Qualcomm Snapdrago 845 in 2018. In clipul video de mai jos puteti vedea despre ce functie este vorba, compania Apple urmand a implementa in iPhone 8 un sistem de recunoastere faciala numit Face ID, iar smarphone-urile Android din 2018 vor avea ceva similar integrat.

iPhone 8 va fi primul smartphone care va avea o camera frontala 3D combinata cu un senzor cu infrarosu si altul cu laser, ele urmand a face recunoastere faciala mai exacta si mai corecta decat scanarea unei amprente. iPhone 8 va avea aceasta functionalitate in premiera in lumea smartphone cu o asemenea acuratete, deoarece implementarile similare pentru Android s-au dovedit a fi doar o gluma.

iPhone 8 va avea aceasta functie copiata anul viitor, deoarece Qualcoom prin viitorul chip Snapdragon 845 va copia functionalitatea. Noul sau chip va aduce in terminalele Android functionalitate avansata pentru a detecta adancimea obiectelor din imagini, vor avea suport pentru senzori cu infrarosu, vor putea face procesare rapida pentru recrearea 3D a fetelor utilizatorilor si multe altele.

iPhone 8 – functia cheie copiata de producatorii Android

iPhone 8 va avea rivali cu functii extrem de interesante implementate anul viitor, iar in clipul video de mai sus avem o demonstratie a viitoarelor tehnologii ale Qualcomm. Compania sustine ca producatorii Android vor trebui sa implementeze si camere frontale 3D in smartphone-uri pentru a putea folosi aceste tehnologii, deci in 2018 iPhone 8 nu va fi singurul smartphone cu asemenea functii.

iPhone 8, dupa cum v-am spus mai sus, nu este singurul smartphone capabil sa faca recunoastere faciala, nici sa detecteze adancimea obiectelor din imagini. iPhone 8 este totusi primul smartphone care face totul atat de corect, pentru ca producatorii Android n-au avut nici tehnologiile, nici ideea de a face software-ul care sa poata oferi ceva ce urmeaza sa ofere compania Apple incepand cu noul sau smartphone.

“But Qualcomm promises that the next generation of Snapdragons will be overhauled to do more, or at least the same things but faster and more accurately. Its new chipset can use infrared light, for instance, to measure depth and render high-resolution depth maps for facial recognition, 3D reconstruction of objects and mapping. The IR light will come attached to the camera module on a phone.”

iPhone 8 are implementate aceste functii deoarece Apple vrea sa renunte la Touch ID pentru securitate biometrica, insa pana in prezent nu a avut o alternativa pentru el. Face ID este totusi cea mai buna alternativa posibila, dar va fi interesant de vazut in ce masura va fi copiat de catre producatorii Android, deoarece Qualcomm pregateste si scanarea de amprente prin ecran, dar tehnologia e departe de a fi 100% functionala.

iPhone 8 va fi prezentat de catre compania Apple la inceputul lunii viitoare, iar lansarea sa ar trebui sa aiba loc in a doua parte a lunii, dar o data nu a fost pana acum oferita.