Apple Watch Jailbreak a fost Demonstrat (VIDEO)

Apple Watch jailbreak a fost demonstrat in cursul zilelor trecute la o conferinta pentru securitate informatica, la mai bine de doua saptamani dupa ce a fost anuntat in mod oficial. V-am spus atunci ca aceasta este prima solutie de Apple Watch jailbreak dezvaluita pana in prezent, ea fiind si prima demonstrat intr-un clip video, desi multi hackeri au incercat sa exploateze sistemul de operare al Apple.

Apple Watch jailbreak este demonstrat pe watchOS 3, versiunea publica a sistemului de operare pentru ceasul inteligent al celor de la Apple, dar ea ar putea functiona si in watchOS 4. Desigur ca deocamdata nu exista o demonstratie pentru un Apple Watch jailbreak pe watchOS 4, insa avand in vedere ca exploit-urile folosite n-au fost dezvaluite, exista sanse mari ca ele sa fie compatibile si in versiunea pregatita pentru toamna.

Apple Watch jailbreak a fost deja demonstrat

Apple Watch jailbreak ii permite celui care l-a creat sa ruleze orice fel de cod nesemnat in sistemul de operare al ceasului inteligent creat de catre Apple. Desigur ca asta presupune si crearea unor aplicatii, tweak-uri, sau plugin-uri care sa fie compatibile cu el si sa poata functiona pe un Apple Watch jailbreak, iar asta necesita suport de la multi dezvoltatori, lucru care se va intampla daca solutia va deveni publica.

Apple Watch jailbreak nu a fost anuntat deocamdata pentru lansare publica de catre cel care l-a creat, asa ca e greu de spus daca ne vom putea bucura de ea. Totusi, chiar daca va fi lansata, aceasta solutie de Apple Watch jailbreak va fi destul de limitata pentru ca Apple Watch nu are resursele pe care un smartphone le are, asa ca nu vom avea parte de extrem de multe schimbari multumita lui.