Prima Pagina iPhone Enclava Securizata a iPhone a fost Sparta

Enclava Securizata a iPhone a fost Sparta

Enclava Securizata a iPhone, adica cea in care sunt stocate informatiile privind citirea amprentelor prin Touch ID, a fost sparga, cheile pentru decriptarea sa fiind publicate astazi. Un hacker american le-a publicat si ele pot fi utilizate pentru a vedea toate informatiile folosite pentru autentificare prin Touch ID, deci orice persoana cu acces la ele poate avea acces la terminal pentru a accesa datele, a autoriza plati, etc.

Deocamdata doar enclava securizata a iPhone 5S a fost sparta, asa ca toti cei care au un model mai nou al iPhone si iPad cu Touch ID sunt in momentul de fata in siguranta. Nu se stie daca si acestea ar putea fi sparte de catre hacker, dar din moment ce s-a obtinut acces la una, exista sansa ca in viitorul nu foarte indepartat sa se obtina acces si la altele, iar compania Apple va avea o problema foarte mare aici.

Enclava securizata a iPhone a fost sparta

Enclava Securizata iPhone Sparta

Apple se lauda cu securitatea de care se bucura iDevice-urile sale, iar asta pentru ca pana acum nimeni nu a confirmat public faptul ca poate accesa datele din chip-ul enclava al iPhone. Acest chip este separat de procesor si nu permite rescrierea informatiilor din el, doar citirea lor, asa ca spargerea sa este extrem de importanta, iar Apple va reactiona, cel mai probabil pentru a-l securiza, asta daca o va putea face in vreun fel, sau altul.

Tot intr-un chip enclava vor fi securizate si datele pentru Face ID din iPhone 8, insa acel chip va fi cel mai probabil si mai greu de spart decat cele anterioare. iPhone 5S este primul smartphone Apple cu un chip enclava, asa ca era de asteptat ca el sa fie spart la un moment dat, urmatoarele implementate avand securitatea imbunatatita asa ca de aceea deocamdata nu au fost inca sparte de cineva.

 • Lucian84

  Mno !!! Asta da ! Bravos Apple !!!

 • m.ionut

  Bha Lucian mai bine taci,decât cu Samsung -ul tău pe care îl rezolvi cu un restart….

 • Daniel

  Auci, s-a cam zis cu așa numitele telefoane sigure, nici iPhone nu mai e ce a fost. Dati-le puțin timp de răgaz și se sparg și restul enclavelor. Vaai, așa ceva? Deja mi-am schimbat părerea ca android e o praștie și iPhone e Dumnezeu Tatăl !

 • Leo MC

  Siiigur…

 • Leo MC

  5s nu are Apple Pay, ceea ce face sa fie mai puțin grav ceea ce s-a întâmplat, însă este un mare semnal de alarmă, mai ales dacă nu poate fi corectată situația printr-o actualizare de soft.

 • pyt.gt

  Ori Apple o slabit … ori hackeri o evoluat … dar totul lucreaza spre binele nostru … cu cat se afla mai multe puncte slabe cu atat apple rezolva si devine mai imun … (sper)

 • ibadea

  Basme! si daca nu sunt basme, e bine ca au resit dupa 4 ani, iar iphone 5s a fost primul cu TouchID si apoi l-au perfectionat

 • Srb Srb

  Nu conteaza,Apple ii da acei200.000$ si rezolva problema

 • Lucian84

  m.ionut !! Samsung-ul meu cu un măr pe spate ??? Acest Lucru pe mine mă îngrijorează ! Dacă pe tine nu, foarte bine ! Înseamnă ca nu îți pasa de siguranța ta !!

 • claudiu

  SUPERB….cum zice unu’ pe aici!

 • George 89

  Își spune și omul părerea și îl acuzi ca are Samsung și mai baga un restart (de parca ai știi tu)…. Aici nu e vb de Samsung ci de Apple
  Adevărul doare mai ales când e vb de Apple, asa ca mai bagi la înaintare problemele Samsung din 2012

 • criss

  Boring:) este primul telefon Apple cu touchId și este mai vechi…..dar ip6,6S,7 sunt diferite ……

 • Mr. Tambourine Man

  După 4 ani! Felicitări!

 • gelu

  Kkteai pe enclava!

 • Viorel Predatorul

  iOS trebuie refăcut de la zero. Ar fi bine dacă Google s-ar ocupa de rescrierea iOS-ului, măcar să avem garanția unui sistem de operare de calitate.
  Google a rescris Androidul de la zero odată cu trecerea de la 2.3 la 4.0. A rescris iar când a trecut de la JVM Dalvik la Art.
  Google este o companie care se adaptează condițiilor din piață, și face eforturi ca să ofere produse de noi.
  Apple merge cu aceeași tehnologie antică a iOS-ului, cu limbajul Objective-C, care deși era bun în anii ’90,astăzi este depășit total.

 • Viorel Predatorul

  Ar fi bine dacă Samsung s-ar ocupa de securitatea iOS-ului, și să scrie un Knox pentru iOS. Dar deh… iOS este cel mai “sigur” sistem de operare din lume :))) Probabil din lumea subacvatică :))