Enclava Securizata a iPhone a fost Sparta

Enclava Securizata a iPhone, adica cea in care sunt stocate informatiile privind citirea amprentelor prin Touch ID, a fost sparga, cheile pentru decriptarea sa fiind publicate astazi. Un hacker american le-a publicat si ele pot fi utilizate pentru a vedea toate informatiile folosite pentru autentificare prin Touch ID, deci orice persoana cu acces la ele poate avea acces la terminal pentru a accesa datele, a autoriza plati, etc.

Deocamdata doar enclava securizata a iPhone 5S a fost sparta, asa ca toti cei care au un model mai nou al iPhone si iPad cu Touch ID sunt in momentul de fata in siguranta. Nu se stie daca si acestea ar putea fi sparte de catre hacker, dar din moment ce s-a obtinut acces la una, exista sansa ca in viitorul nu foarte indepartat sa se obtina acces si la altele, iar compania Apple va avea o problema foarte mare aici.

Enclava securizata a iPhone a fost sparta

Enclava Securizata iPhone Sparta

Apple se lauda cu securitatea de care se bucura iDevice-urile sale, iar asta pentru ca pana acum nimeni nu a confirmat public faptul ca poate accesa datele din chip-ul enclava al iPhone. Acest chip este separat de procesor si nu permite rescrierea informatiilor din el, doar citirea lor, asa ca spargerea sa este extrem de importanta, iar Apple va reactiona, cel mai probabil pentru a-l securiza, asta daca o va putea face in vreun fel, sau altul.

Tot intr-un chip enclava vor fi securizate si datele pentru Face ID din iPhone 8, insa acel chip va fi cel mai probabil si mai greu de spart decat cele anterioare. iPhone 5S este primul smartphone Apple cu un chip enclava, asa ca era de asteptat ca el sa fie spart la un moment dat, urmatoarele implementate avand securitatea imbunatatita asa ca de aceea deocamdata nu au fost inca sparte de cineva.