iPhone 8 – Primele imagini cu noul chip A11

iPhone 8 are noul chip A11 prezentat in primele imagini care au fost facute in Asia cu una dintre cele mai importante componente ale noului telefon mobil.

iPhone 8 are ceea ce pare a fi noul chip A11 prezentat in primele imagini aparute astazi din Asia, cel mai probabil dintr-o fabrica a companiei Foxconn. iPhone 8 este in plin proces de asamblare la Foxconn de peste 2 saptamani, asa ca era de asteptat sa vedem tot mai multe componente ale noului smartphone prezentate in diverse imagini pe internet, iar noul chip A11 este una dintre cele mai importante.

iPhone 8 va avea in acest chip A11 un nou procesor imbunatatit cu, cel mai probabil, 3 GB RAM, el urmand a oferi performante peste cele ale iPhone 7 Plus. iPhone 8 ar putea avea tot un procesor quad-core, sau poate chiar un procesor cu 6 nuclee, insa ramane de vazut ce a pregatit compania Apple, cele mai noi tablete ale sale beneficii de aceste noi procesoare care au 2 nuclee in plus fata de cele ale iPhone 7 Plus.

iPhone 8, in imaginile din acest articol, pare sa aiba intr-adevar dezvaluit noul chip A11, in special multumita marcajelor care sunt vizibile pe aceasta componenta. Desi imaginea are o rezolutie foarte proasta, putem vedea destul de clar ca este vorba despre un posibil chip A11 cu logo-ul Apple si fontul folosit pentru scrisul de pe componentele mai vechi, pozitionarea codurilor fiind aceeasi in cazul acestei componente pentru iPhone 8.

iPhone 8 – primele imagini cu noul chip A11

iPhone 8 - imagini chip A11

iPhone 8 are in cea de-a doua imagine prezentata si partea interioara a noului chip A11, aici fiind vizibile cateva marcaje speciale pentru aceasta componenta. In interiorul chip-ului A11 compania Apple va include nu doar procesorul iPhone 8, ci si memoria RAM, placa grafica, insa desigur ca Apple ar putea include si alte surprize in acest procesor produs folosind un proces de fabricatie de 10nm.

iPhone 8 - imagini chip A11 1

iPhone 8 va avea un chip A11 care va avea mai multi tranzistori decat cei inclusi in modelul anterior, dimensiunile sale parand sa fie similare ci cele ale chip-ului A10. Mai mult decat atat, noul chip A11 pentru iPhone 8 urmeaza sa ofere si o eficienta energetica mai buna, plus cine stie ce alte imbunatatiri majore separat de performantele ridicate.

iPhone 8 ar putea avea performante cu minim 15% mai bune decat iPhone 7 Plus multumita acestui nou chip A11, dar asta depinde de ceea ce vrea sa ne ofere Apple. Daca iPhone 8 va avea si 6 nuclee pentru procesor, atunci performantele vor fi si mai bune, Apple putand oferi chip-uri A11 cu configuratie diferita pentru iPhone 7S, din cauza ecranelor mai mici, dar si a rezolutiei cu mult inferioare pentru aceste telefoane.