Prima Pagina Samsung Seful Samsung a fost Condamnat la Inchisoare

Seful Samsung a fost Condamnat la Inchisoare

Seful Samsung, Jay Y. Lee, a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate in urma unui proces in care a fost acuzat de dare de mita la nivel inalt, evaziune fiscala si multe altele. Vorbim despre un proces de sase luni in care seful Samsung si-a sustinut nevinovatia, insa probleme aduse de catre procurori in fata instante au convins judecatorii ca realitatea este complet diferita.

Jay Y. Lee a devenit vicepresedinte al consiliului de adminsitratie al Samsung dupa ce tatal sau s-a retras temporar din functia de presedinte din cauza unor probleme de sanatate. Jay Y. Lee conducea practic Samsung prin consiliul de adminsitratie, insa arestarea l-a lasat practic fara cel putin o parte din puterea pe care o avea in cadrul gigantului coreean, care concureaza cu Apple.

Seful Samsung a fost condamnat la inchisoare

seful samsung condamnat inchisoare

Jay Y. Lee a fost condamnat pentru ca i-a dat mita fostului presedinte al Coreei de Sud pentru a facilita, printre altele, fuziunea dintre doua companii detinute de catre Samsung. Jay Y. Lee a fost gasit vinovat si pentru infractiunea de sperjur, alti manageri ai companiei Samsung fiind condamnati impreuna cu el pentru infractiuni similare, asa ca vorbim despre o problema mare pentru Samsung.

Jay Y. Lee va face apel impotriva acestei hotarari si nu se stie cate sanse are de a castiga, sau nu, dar este clar ca, spre deosebire de tatal sau, nu va avea pedeapsa gratiata de catre presedinte. Jay Y. Lee nu este primul sef al Samsung care a fost condamnat pentru comiterea de infractiuni si cel mai probabil nu va fi nici ultimul, avand in vedere ca aceasta pare sa fie o traditie in cadrul companiei coreene.

“This case is a matter of Lee Jay-yong and Samsung Group Executives, who had been steadily preparing for Lee’s succession… bribing the president. The court also found Lee guilty of hiding assets abroad, embezzlement and perjury.”

LIKE
Articolul anteriorFacebook iti Spune cate Like-uri Aduni Lunar
Urmatorul articoleMAG – 25 August – iPhone 6/6S cu 1100 LEI Reducere