Seful Samsung a fost Condamnat la Inchisoare

Seful Samsung, Jay Y. Lee, a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate in urma unui proces in care a fost acuzat de dare de mita la nivel inalt, evaziune fiscala si multe altele. Vorbim despre un proces de sase luni in care seful Samsung si-a sustinut nevinovatia, insa probleme aduse de catre procurori in fata instante au convins judecatorii ca realitatea este complet diferita.

Jay Y. Lee a devenit vicepresedinte al consiliului de adminsitratie al Samsung dupa ce tatal sau s-a retras temporar din functia de presedinte din cauza unor probleme de sanatate. Jay Y. Lee conducea practic Samsung prin consiliul de adminsitratie, insa arestarea l-a lasat practic fara cel putin o parte din puterea pe care o avea in cadrul gigantului coreean, care concureaza cu Apple.

Seful Samsung a fost condamnat la inchisoare

seful samsung condamnat inchisoare

Jay Y. Lee a fost condamnat pentru ca i-a dat mita fostului presedinte al Coreei de Sud pentru a facilita, printre altele, fuziunea dintre doua companii detinute de catre Samsung. Jay Y. Lee a fost gasit vinovat si pentru infractiunea de sperjur, alti manageri ai companiei Samsung fiind condamnati impreuna cu el pentru infractiuni similare, asa ca vorbim despre o problema mare pentru Samsung.

Jay Y. Lee va face apel impotriva acestei hotarari si nu se stie cate sanse are de a castiga, sau nu, dar este clar ca, spre deosebire de tatal sau, nu va avea pedeapsa gratiata de catre presedinte. Jay Y. Lee nu este primul sef al Samsung care a fost condamnat pentru comiterea de infractiuni si cel mai probabil nu va fi nici ultimul, avand in vedere ca aceasta pare sa fie o traditie in cadrul companiei coreene.

“This case is a matter of Lee Jay-yong and Samsung Group Executives, who had been steadily preparing for Lee’s succession… bribing the president. The court also found Lee guilty of hiding assets abroad, embezzlement and perjury.”