Apple – Noi Tehnologii pentru Masinile Autonome

Apple si-a imbunatatit echipamentele folosite pentru flota de masini utilizate in testarea sistemului de ghidare autonoma pentru automobile. Stiti deja ca Apple are in dezvoltare un asemenea sistem, el urmand a fi dezvoltat in vederea vanzarii catre diversi producatori de automobile dupa ce va fi 100% pregatit pentru a ghida singur autovehiculele pe drumurile din SUA, pentru inceput.

Apple are aceasta noua tehnologie in stadiul de dezvoltare la care se afla Google acum 3 ani, asa ca si-a schimbat complet echipamentele GPS si cu camere de pe masini cu unele de ultima generatie. Apple foloseste LIDAR pe masinile sale cu care testeaza sistemul de ghidare autonoma, iar in clipul vide de mai jos puteti vedea automobilele pe care au fost instalate deja sistemele imbunatatite.

Apple – noi tehnologii pentru masinile Autonome

Apple are acum masini cu sisteme LIDAR care au ami multe camere montate si in configuratii diferite, noile modele de masini Lexus 450h fiind deasemenea utilizate. Pentru a putea testa sistemul de ghidaj autonom in mod eficient, cei de la Apple au nevoie de cele mai noi tehnologii disponibile pe piata si se pare ca nu se tem sa le trimita pe strazi pentru a testa software-ul dezvoltat ed catre ingineri.

Apple foloseste tehnologie LIDAR care combina lasere, camere si module GPS, laserele si camerele permitand detectarea obiectelor din jurul masinii, in timp ce GPS-ul face pozitionarea prin satelit. Apple creeaza o harta 3D in jurul masinii si asa o ghideaza pe drumuri, dar asta doar unde acestea sunt corect marcate, pentru ca in rest sistemele de ghidare autonoma sunt complet inutile.