Facebook Messenger – Noul Virus Foarte Periculos

Facebook Messenger este tinta unui virus foarte periculos care este distribuit pentru a pacali utilizatorii ce folosesc reteaua de socializare.

Facebook Messenger este a doua cea mai mare platforma de mesagerie text de pe planeta, iar din pacate ea este atacata de catre hackeri in mod constant. In aceasta idee, astazi vorbim despre un nou virus foarte periculos care a fost descoperit de catre cei de la Kaspersky Labs, el pacalind oamenii sa dea click pe link-uri necunoscute din Facebook Messenger, ele fiind distribuite si direct pe Facebook.

Facebook Messenger este folosit pentru distribuirea acestui virus pentru ca are un numar foarte mare de utilizatori activi lunar, asa ca hackerii au cum sa distribuie virusul in lumea larga. Utilizatorii obisnuiti sunt pacaliti sa acceseze link-uri necunoscute partajate prin Facebook Messenger, sau doar Facebook, iar asa isi infecteaza calculatoarele cu software-ul creat de catre hackeri.

Facebook Messenger este o metoda buna de a partaja virusul pentru ca oamenii dau, in general, click pe link-uri partajate de catre persoane pe care le cunosc. Hackerii creeaza inclusiv website-uri false care seamana cu alte populare, iar asa ajung sa preia extrem de multe datele de la utilizatorii creduli, atacurile de tip phishing aducand sume de bani foarte mari hackerilor care stiu sa le faca bine.

Facebook Messenger – Noul Virus Foarte Periculos

Facebook Messenger Virus Periculos

Facebook Messenger este atacat acum de un virus care foloseste multiple domenii de internet pentru a masca website-urile false, el atacand deasemenea si multiple sisteme de operare. Utilizatorii Facebook Messenger dau click pe link-uri necunoscute fara sa stie ce se afla in spatele lor si sunt adese directionati spre website-uri care sunt clone ale celor reale, le cer date bancare, nume de utilizator, etc, dar informatiile sunt de fapt trimise spre hackeri.

Facebook Messenger este doar unul dintre mecanismele de promovare, iar in general vorbim despre mesaje in care este mentionat un utilizator si i se recomanda un clip video. Exista desigur si un link de forma bit.ly/xxxxx, iar acesta este cel care face directionarea efectiva spre website-ul hackerilor, unde utilizatorul isi lasa, fara sa stie, informatiile de pret pe care le are.

“One good thing about having a lot of Facebook friends is that you simply act as a honey pot when your friends click on malicious things. The initial spreading mechanism seems to be Facebook Messenger, but how it actually spreads via Messenger is still unknown.”

Facebook Messenger a mai fost folosita in trecut ca platforma pentru raspandirea virusilor si va fi in continuare utilizata in aceste scopuri. Popularitatea foarte mare a platformei celor de la Facebook este principala “problema” pe care compania americana o are, insa este normal sa fie asa din moment ce hackerii cauta intotdeauna sa atace doar platformele care au un numar foarte mare de persoane si din care se pot genera bani foarte multi prin distribuirea acestui tip de software.