iPhone 8 – Cat de Rapida e Incarcarea Wireless ?

iPhone 8 va avea un sistem de incarcare wireless care nu este chiar atat de rapid precum si-ar dori lumea, el putand fi si limitat la numiti producatori.

iPhone 8 va avea un sistem de incarcare wireless integrat de catre compania Apple, iar conform unor informatii obtinute de la parteneri ai celor din Cupertino, acum aflam si cat de rapida este ea. Mai exact, sursele informatiilor de astazi privind iPhone 8 sustin ca in realitate aceasta incarcare wireless a noului smartphone nu se va face chiar atat de rapid precum spera lumea.

iPhone 8 va permite incarcarea wireless la un maxim de 7.5W folosind standardul Qi, jumatate fata de ceea ce pot alte smartphone-uri Android. iPhone 8 va avea integrat un profil standard de incarcare wireless prin tehnologia Qi, mai exact 7.5W(tV/1.5A), asa ca tot incarcarea prin fir ar putea fi mai rapida si anul acesta.

iPhone 8 va avea un mister in decizia Apple de a implementa suport pentru doar jumatate din potentialul standardului Qi, dar probabil totul are legatura cu modul in care este afectata bateria de catre aceasta incarcare. iPhone 8 va avea un nou tip de baterie pregatita de catre compania Apple si e posibil ca ea sa nu suporte prea bine incarcarea mai rapida decat cea prin aceste specificatii.

iPhone 8 – iata cat de rapida ar putea fi incarcarea wireless

iPhone 8 rapida incarcare wireless

iPhone 8 va avea deasemenea protectie pentru incarcarea wireless, astfel ca e posibil ca doar incarcatoarele cu chip MFI sa permita asta anul acesta. Daca lucrurile vor sta asa, atunci incarcatoarele wireless terte, desi compatibile cu standardul Qi, nu ar putea incarca iPhone 8 deoarece vor fi blocate de catre Apple prin iOS 11, clientii fiind practic obligati sa cumpere pad-urile wireless Apple, sau ale partenerilor certificati.

iPhone 8 ar putea fi o mare dezamagire daca Apple va actiona asa, insa acum cateva saptamani v-am spus ca Apple ar putea decide sa blocheze incarcarea wireless. Nu era nimic sigur atunci, insa in baza informatiilor pe care le vedem acum pentru iPhone 8, pare destul de clar faptul ca Apple nu ar dori ca toata lumea sa isi poata incarca wireless noile telefoane cu chiar orice fel de incarcatoare.

“iPhone 8 has a possible of 7.5 W specification at maximum. But Apple supports not Extended Power Profile 15 W but Standard Power Profile 7.5W(5V/1.5A), which is half. Similar to Apple Watch that is Qi standard but can charge only by charging equipment where MFi chip is built in, it is possible that the function of wireless charging equipment of iPhone 8 series is subject to MFi license.”

iPhone 8 ar urma sa aiba un sistem de incarcare wireless similar celui implementat in Apple Watch, dar si asta era zvonit de ceva vreme. Apple a implementat in ceasul inteligent incarcare wireless pentru prima oara si era de asteptat sa aduca tehnologia inclusiv la terminalele iPhone, iPhone 8 urmand a fi primul model cu ea, dar nu chiar asa cum si-ar fi dorit chiar toti clientii celor din Cupertino.

iPhone 8 urmeaza sa fie prezentat de catre compania Apple la inceputul lunii viitoare, iar lansarea ar putea avea loc in cea de-a doua parte a lunii viitoare.