Prima Pagina Apple Presedintele Apple a primit 90 de milioane de dolari de la Companie

Presedintele Apple a primit 90 de milioane de dolari de la Companie

Presedintele Apple, Tim Cook, a primit actiuni in valoare de 90 de milioane de dolari zilele trecute, ele fiind acordate in baza performantelor avute de catre companie. Tim Cook a primit practic 560.000 de actiuni ale companiei Apple saptamana trecuta, valoarea totala a acestora fiind de 90 de milioane de dolari la actualul pret per actiuni de 161 de dolari, aproape jumatate dintre ele fiind deja vandute.

Tim Cook a incasat 43 de milioane de dolari in baza vanzarii a aproape jumatate dintre actiunile pe care le-a primit deja de la compania Apple, cealalta jumtate ranand in posesia sa. Tim Cook a vandut pana acum o buna parte dintre actiunile pe care le-a primit de la Apple in baza performantelor pe care le-a avut compania, iar asta nu este ceva neobisnuit pentru el, multi dintre bani fiind folositi in scopuri caritabile.

Tim Cook a optat pentru ca bonusurile sale sa fie bazate pe performantele companiei si tot ceea ce i s-a promis a fost acordat pentru ca Apple a avut o evolutie excelenta in ultimii ani. Tim Cook a primit actiuni in valoare de cateva sute de milioane de dolari in ultimii ani si va continua sa primeasca inca pe atat din moment ce Apple a avut in fiecare an rezultate financiare cu mult peste asteptari.

tim cook vanzare actiuni apple august 2017

 • B06DAN

  Actiunile apple sunt in numar limitat sau infinit? ( nu am cunostinte de bursa)

 • Mihai V

  Asta pentru ca lumea inca mai crede in ei…..nu stiu pentru cat timp

 • Teodor

  Nici eu n-am, da’ sper sa nu spun prostii. Capitalul unei societăți, întreprinderi etc. poate fi valorificat și in acțiuni, deci atât timp cât capitalul companiei Apple nu este nelimitat, ceea ce clar nu este, și capitalul lor este format dintr-un număr limitat de acțiuni.

 • This sucks!

  Cook primește 90 de milioane iar papițoiul ăla de la Samsung primește 5 ani de gherlă

 • rundown

  Actiuni caritabile :/. Sa puna mana sa cumpere diamante, platina, aur si opere de arta. Astea raman in timp si nu isi reduc valoarea

 • Viorel Predatorul

  La risc mic ai și randament financiar foarte mic, sub rata inflației. Nu asta vrea Apple.

 • Viorel Predatorul

  Am eu cunoștințe 🙂 Apple are un nr limitat de acțiuni (în prezent are 5,17 miliarde). Din astea, un număr de acțiuni este pentru tranzacționare, acele “floating shares”. Un alt număr este folosit pentru recompensarea managerilor, etc.

 • Viorel Predatorul

  Capitalul social este diferit de capitalul propriu, și diferit de capitalul total.
  Capitalul total = Total Active, și este evaluat în diferite metode:
  1. Metoda contabilă, cea mai simplă și cea mai de încredere: vezi în bilanț ce poziții ai la Total Active
  2. Metoda capitalizării bursiere, cea mai nerealista: presupune că valoarea companiei este dată de nr acțiuni x preț acțiune
  3. Evaluarea de piață: un evaluator estimează valoarea companiei pe baza diverșilor indicatori (profit obținut, etc)

 • Visan Teodor

  Cat timp omul isi indeplineste obiectivele la conducerea companiei,e firesc sa fie recompensat. P.S. Chiar sunt singurul care a observat ca de cand e el la putere,ios-ul a devenit un curcubeu(ma refer strict la cat e de colorat)?

 • Bogdan Marian

  cam așa merge treaba.