Samsung Galaxy Note 8 – Vanzari mici in fata iPhone

Samsung Galaxy Note 8 are o tinta de vanzari foarte slabe stabilita inaintea lansaruu iPhone 8, compania fiind constienta de popularitatea sa.

Samsung Galaxy Note 8 genereaza asteptari foarte mari din partea companiei Samsung, iar coreenii se asteapta la vanzari “uriase” in prima perioada dupa lansare. Mai exact, conform unor informatii aparute astazi, Samsung se asteapta ca Samsung Galaxy Note 8 sa se vanda in nu mai putin de 11 milioane de unitati in toata perioada in care va fi disponibil pentru achizitie din magazinele companiei coreene si cele ale partenerilor.

Samsung Galaxy Note 8 a fost prezentat pe 23 august si va fi lansat pe 15 septembrie, insa cei de la Samsung n-au aseptari foarte mari din partea produsului. Mai exact, acea cifra de 11 milioane de unitati se raporteaza la toata existenta Samsung Galaxy Note 8, iar asta pentru ca Samsung Galaxy Note 5 s-a vandut in 11 milioane de exemplare in toata perioada sa de vanzare, iar Samsung Galaxy Note 7 a fost un dezastru.

Samsung Galaxy Note 8 ar trebui sa aiba intr-un an vanzari mai mici decat a generat seria iPhone 7 doar in weekend-ul lansarii, deci practic vorbim despre asteptari destul de comice. Samsung nu poate cere mai mult de la Samsung Galaxy Note 8 pentru ca vasta majoritate a telefoanelor pe care le vinde sunt ieftine si foarte ieftine, lumea neavand interes sa caute modelele premium ale producatorului.

Samsung Galaxy Note 8 – vanzari mici in comparatie cu iPhone

samsung galaxy note 8 vanzari mici iphone

Samsung Galaxy Note 8 ar urma sa genereze vanzari mult mai mici decat cele pe care seria Samsung Galaxy S8 le-a inregistrat doar in patru luni de disponibilitate. Cei de la Samsung se asteapta ca seria Samsung Galaxy S8 sa inregistreze vanzari mai mici de 48 de milioane de unitati in total, deci cu mult sub ceea ce a obtinut seria iPhone 7, de exemplu, dar cu mult peste ceea ce va obtine Samsung Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8 este un smartphone extrem de scump, cu preturi care incep si de la 1000 de euro in unele tari din Europa, Samsung tinand multi clienti departe. Samsung Galaxy Note 8 nu pare sa fi fost gandit pentru a inregistra vanzari foarte mari, ci doar pentru a nu exploda in timpul folosirii obisnuite, aceasta fiind cea mai mare problema pentru Samsung Galaxy Note 7 lansat anul trecut.

“The Note 5 sold 11 million units. I think the Note 8 would sell more than that. But the shipments could be adjusted because we still want to sell more Galaxy S8 phones. (Samsung aims for 48 million unit sales of the S8. Koh hinted the phone has thus far sold about 15 percent more than its predecessor S7.) “

Samsung Galaxy Note 8 este practic o copie a Samsung Galaxy S8, cu unele schimbari mai mult sau mai putin importante, iar foarte multa lume a observat din plin asta. In ciuda acestui lucru, Samsung Galaxy Note 8 are un ecran foarte mare intr-o carcasa surprinzator de mica, iar camera duala excelenta ar putea fi cea mai buna dintre toate cele implementate intr-un smartphone, asa ca va fi interesant de vazut daca obiectivele Samsung vor fi indeplinite.

35 COMENTARII

  1. Chiar de curând am aflat că Pagani Huayra s-a vândut în doar 100 exemplare, un volumul absolut comic față de vânzările zilnice de Dacia Logan.
    Dar hai… să lăsăm Huayra că e mașină de 2 milioane euro (vânzări totale de 200 milioane euro), și să vedem ce e în curtea Ferrari, Bugatti sau Rolls-Royce. Nicio astfel de mașină nu depășește la vânzări Opel sau Ford, ori… știu eu, Toyota. Toate au vânzări jenante, pentru că se adresează altei categorii de clienți.

    Să nu îmi spună careva că femeia de serviciu sau șoferul de autobuz au nasul pe sus când e vorba de Note 8. Ce să spun… Vezi Doamne, nu e smartphone-ul premium pentru ei, și preferă iPhone.

  2. Srb Srb

    “Am avut pt 2 ore Note 8 versiunea demo. Trebuie sa recunosc, ca S8+ pica din start, mi se pare mai usor de folosit in mana, cred ca marginile sunt altfel facute,latimea fiind mai mare este ok pt pix”

  3. Unde ai avut ocazia sa il folosesti? Al meu pe 16-17 septembrie imi ajunge. Saptamana viitoare voi fi la berlin cateva zile..am sanse sa ma joc putin cu el?

  4. Nu e corecta comparația ta. Adică Note 8 e Huayra și iPhone e Dacia Logan? De ce compari vânzările unei mașini de 2 mil de euro cu una de 6-7-8 mii de euro?
    Și da,poți compara vânzările unui Note 8 de 1000€ cu un iPhone 8 tot pe la 1000€.
    Când vânzările nu sunt cele preconizate merge la fix explicația asta cu “se adresează altei categorii de clienți”. Pana la urma totul se rezuma la câți sunt dispuși sa plătească 1000€ pt vârful de gama Samsung și câți pt vârful de gama Apple. E atât de simplu.

  5. Deci mai intai spui orice ca preaslavesti apple iar apoi pupi in dos un profitshate cu Samsung J5. Ce om, ce caracter, zabolovan

  6. mi-a placut ca ai varianta triple tap home button pt one handed mode,bine era misto daca puteai double tap eu fiind obisnuit asa, dar si varianta gesture e ok.Pt un telefon atat de mare cred ca va fi cea mai folosita optiune

  7. foarte bine a facut, ca iar veneau distrussi si mincinosi ce spun “J5 MERITA, dar eu imi iau iphone” si altii cu comparatiile de low IQ

  8. Ideea este că vânzările totale (exprimate în volume de unități vândute sau valoric) nu spun absolut nimic despre calitatea produsului, așa cum se sugerează în articol.
    Poți avea produse extraordinare care au vânzări mediocre, dar care mulțumesc vânzătorul.

  9. Te legi inutil de exemplul Dacia vs Pagani. Repet, am exagerat cu așa comparație pentru că este foarte ușor de văzut.

  10. Calitate la samsung e utopia utopiei … hai las-o jos cu asta … daca aveau habar de calitate la asa companie si asa standarde de calitate nu le mai explodau bateriile la o serie de top …. manaci handel cu polonicul ……..

  11. Lasa ca ii face reducere cu 50% din a doua luna de aparitie. Il mai cupleaza la promotie cu alte produse Samsung si gata se vinde si asta. “Aspirator samsung, bonus note8”, “frigider samsung, bonus note 8” si tot asa?

  12. Iphone e un telefon popular,cred ca asta nu e un mister pentru nimeni.Se va vinde in continuare in numar mai mare comparativ cu seria Note de la Samsung?Evident.Ce importanta are ca in mare parte se vinde ajutat de instinctul de turma,cui ii pasa chestia asta?

  13. Da,e super buna fraza aia in care spune ca materialele din SECOND EDITION sunt mai de calitate decat cele din j5 2017(cu siguranta nu a pus mana pe un J5 2017 dar ii place tiganeala ).

  14. Ar fi super daca ar face asta,bravo Samsung ca te gandesti la clienti.Din pacate pt cei ca tine,Apple va prosteste spunand ca wirelles e viitorul dar va da adaptor si casti pe fir in cutie.Si ce sa vezi,voi credeti.

  15. Stire ca pula,Gama Note este destinata unei parti separate de utilizatori,si va face vanzari destule,si un profit bun.
    Apple este si va ramane un sclav pentru Samsung.