Prima Pagina iPhone 8 iPhone 8 – Gesturile ce Inlocuiesc Butonul Home

iPhone 8 – Gesturile ce Inlocuiesc Butonul Home

iPhone 8 va functiona pe baza de gesturi incepand de anul acesta, Apple renuntand complet la butonul Home fizic, dar si la ideea de a oferi unul virtual.

iPhone 8 va funcitona pe baza de gesturi si nu a unui buton Home fizic, sau virtual, compania Apple regandind complet modul in care controlam noul sau telefon mobil. Desi pana acum s-a spus ca Apple va implementa un buton Home vitual in iPhone 8, se pare ca in final va fi vorba doar despre o bara de functii vizibila in partea inferioara a ecranului, aceasta functionand in tandem cu unele gesturi intreprinse pe ecran.

iPhone 8 va avea o barata foarte subtire vizibila in partea inferioara a ecranului, aceasta putand fi extinsa prin tragere intr-un meniu cu mai multe functii. Aceasta bara cu functii va fi accesata intr-un mod similar cu Control Center, inclusiv din aplicatii, iesirea din aplicatii fiind deasemenea facuta cu un gest de glisare facut spre partea superioara a ecranului in locul clasicei apasari a butonului Home.

iPhone 8 are deasemenea un task switcher regandit, aplicatiile fiind acum afisate separat in cati de preview in locul plasarii uneia peste alata, cum se intampla in iOS 10. Sistemul de multitasking al iPhone 8 seamana cu cel al iPad, utilizatorii putand face glisari printre cartile de aplicatii pentru a ajunge la cea dorita, ideea celor de la Apple fiind de a oferi acces mai simplu la continut cand este folosit dispozitivul.

“Across the bottom of the screen there’s a thin, software bar in lieu of the home button. A user can drag it up to the middle of the screen to open the phone. When inside an app, a similar gesture starts multitasking. From here, users can continue to flick upwards to close the app and go back to the home screen. An animation in testing sucks the app back into its icon. The multitasking interface has been redesigned to appear like a series of standalone cards that can be swiped through, versus the stack of cards on current iPhones, the images show.”

iPhone 8 – gesturile ce inlocuiesc butonul Home fizic

iPhone 8 are deasemenea colturile mai mai rotunde decat actualele modele ale iPhone, iar asta pentru a fi mai usor de tinut in mana. Butonul Power este deasemenea mai lung, iar asta deoarece Apple vrea sa ofere posibilitatea ca el sa fie apasat mai usor din moment ce iPhone 8 are un ecran care acopera mai mult din panoul frontal, deci va fi ceva mai dificil sa ajungem marginile fara a apasa pe ecran.

iPhone 8 are deasemene acel decupaj in partea superioara pentru ca aplicatiile cu fundal alb sa arate, aparent, mai bine desi per total lumea este nemultumita de existenta sa. iPhone 8 va avea status bar-ul impartit in doua zone care sunt numite “urechi” de catre angajatii Apple, acestea afisand acolo informatii despre conectivitatea GSM, cea Wi-Fi, nivelul bateriei si alte informatii importante.

iPhone 8 are decupajul ascuns complet cand ecranul este stins, iar o structura din otel inoxidabil inconjoara ecranul si carcasa din sticla, la fel ca in vechile modele ale telefonului. Din pacate nu scapam de antenele care vor taia in continuare aceasta structura metlica a iPhone 8 pentru a imbunatati conectivitatea, asa ca va fi extrem de interesant de vazut cum va arata telefonul ce va fi prezentat in data de 12 septembrie.

“The cutout is noticeable during app usage in the middle of the very top of the screen, where the status bar (the area that shows cellular reception, the time, and battery life) would normally be placed, according to the images. Instead, the status bar will be split into left and right sides, which some Apple employees call “ears” internally. In images of recent test devices, the left side shows the time while the area on the right side of the notch displays cellular and Wi-Fi connectivity and remaining battery life. Because of limited space, the status bar could change based on the task at hand, according to a person familiar with the testing.”

 • Angel

  Sper sa nu arate ca la samsung

 • Srb Srb

  Da este noul gest 3d touch pt app switching si home
  Deci au inlocuit pe cel 3d touch pe partea stanga ceea ce este mai bine ca mi se parea putin groi

 • Srb Srb

  Si probabil in dreapta de tot,dupa ctrl center,e revenirea “acasa” din orice aplicatie

 • Visan Teodor

  Aha,s-au inspirat puțin din android cu bara aia de jos și mă aștept că brusc bara aia sa nu mai deranjeze pe nimeni,sa devina ceva revolutionar(sa speram că va fi așa și nu lata cat 25% din ecran{am exagerat puțin},cum spuneau alte zvonuri).Personal nu am agreat niciodată bara asta pe ecran(deși am avut pe G3,G5 și acum pe G6) dar e un compromis pe care îl pot accepta.

 • Srb Srb

  pai cu acest gest,nici nu mai ai nevoie de “home button virtual pe display”

 • Srb Srb

  ce bara visezi? ala este gest 3d touch, exista de mult, au schimbat 3d touch din stanga sa fie mai usor de folosit pe mijloc

 • Visan Teodor

  Ai dreptate,mă gândeam la bara de jos din Safari.

 • Aici nu apare acea bară de jos cu butoanele virtuale ca la Android, care apropo, mie nu mi-a plăcut niciodată.

 • Cu riscul de a te plagia, și nu fac mișto, este SUPERB. Chiar NU mi-ar fi plăcut să văd o bară jos cu butoane virtuale că pe Android și nici un buton virtual ca la Samsung. Să scoți butoanele digitale ca să îmi dai un ecran mai mare pe care apoi să-mi pui butoane virtuale, vizibile, nu prea are nici un sens(cazul Android și Samsung).

 • Srb Srb

  Corect,asa merge si pe ipad,cand ai nevoie “summon the dock”
  Cand ai nevoie de app switcher,3d touch

 • Exact, chiar îmi place noua experiență de pe iPad cu iOS 11.

 • Srb Srb

  Yep.

 • Visan Teodor

  Ai dreptate.

 • creed

  După 12 Septembrie , se va uita de tot ce înseamnă Samsung note/s8 etc .

 • calibru

  Dacă se lansează iOS așa cum e acum în varianta gm mulți vor renunța la iPhone :))) ! iOS 11 beta 8 de mișcă mai rău decât samsung galaxy j5 a lui maică-mea ..

 • Srb Srb

  Pai mai schimba si tu iphone 5s ala

 • calibru

  2 iPhone 7 unul red și unul black mate 🙂 Apropo iOS 10.3.3 se mișcă mai rău ca 10.3.2 , cu toate că 10.3.2 avea un picuț de battery drain se mișcă mai bine ca iOS 10.3.3 ! De ce nu poți fi natural ?

 • calibru

  Au ajuns la beta 8 și nici măcar nu poate fi folosit ca daily driver … la car am investit în Apple să ofere un așa soft pe piață ar fi bătaie de joc .. poate totuși apare iOS 10.3.4 ..

 • Srb Srb

  sunt natural ca doar nu sunt virtual. f ciudat nici eu nici femeile mele pe 7, nu avem probleme cu 10.3.3 Ai vreun caz specific unde iti mai agata etc? sa pot incerca si eu?

 • Real

  La cum arata in imaginea prezentata este o copiere la ce a lansat blackberry cu bb10 functia swipe.
  Cine a avut bb10 stie despre ce vorbesc.
  “reinventare” inovatie made by apple

 • calibru

  La deschiderea aplicațiilor , am făcut 2 dfu install dar am să le las 1 săptămână poate se “asează softul “.. cand deschid o aplicație parcă se mișcă mai greoi ca pe 10.3.2 ..

 • Florin Gabriel Haja

  Se numește INSPIRAȚIE. Asta nu înseamnă că au copiat firma Braun când au luat design-ul din aluminiu cu perforatii și colturi rotunde de la un radio din anii ’70 și l-au băgat în PowerMac G5/vechiul Mac Pro

 • Srb Srb

  Se pare ca iphone edition vine doar cu 128 si 256

 • Leo MC

  Care aplicații?
  Beta – indiferent că este 1 sau 8 -este făcut pentru teste, deci poate să meargă [și] mai puțin bine.

 • real

  pai au copiat/inspirat multe chestii de la multa lume.
  doar ei se leaga de toti ca toata lumea copiaza de la ei :)))))

 • calibru

  Se apropie de final , mai prim un gm și apoi se lansează oficial .. toate modelele au un delay mai rău ca la un android ! Vorbesc din experiență .. nu sunt aici doar ca să mă aflu în treabă ! Îmi place iOS asta m-a atras mult la Apple dar nu se poate , iOS 11 e penibil de încet

 • Leo MC

  În cazul versiunilor beta este normal să existe tot felul de disfuncționalități; hai să vorbim despre versiunile lansate oficial pentru utilizatori (și nu mă refer la beta pt public).
  Deci ce aplicații îți merg [mai] greu pe ultima versiune?

 • calibru

  Safari , mesaje , mai toate ..pe iOS 10.3.2 era bună treaba , totul fluid cu mici prostii .. pe 10.3.3 au răsturnat treaba ! Era de așteptat trebuie să apară 7s

 • Leo MC

  https://youtu.be/C8XyGQwdM7c
  Se pare ca doar tu pățești asta…