Windows 10 – Tehnologia Grozava facuta Accesibila

Windows 10 va face o tehnologie extrem de interesanta mult mai accesibila pentru utilizatorii de calculatoare, ea fiind oferita la preturi mult mai mici.

Windows 10 urmeaza sa aiba parte de o actualizare majora in cursul acestei toamne, compania Microsoft intentionand sa lanseze Fall Creators Update pentru utilizatorii din lumea intreaga. Aceasta actualizare a Windows 10 va aduce cu ea si o schimbare majora pentru fanii realitatii virtuale, acestia urmand a avea posibilitatea de a cumpara casti pentru realitate virtuala la preturi mult mai accesibile.

Windows 10 va avea prin Fall Creators Update suport extins pentru castile de realitate virtuala, iar cei de la Microsoft au anuntat colaborarea cu multi parteneri importanti. Mai exact, Microsoft colaboreaza cu Steam, HTC Vive si nu numai pentru a aduce utilizatorilor Windows 10 casti pentru realitate virtuala la preturi mult mai mici decat cele percepute in prezent pentru asemenea tipuri de hardware.

Windows 10 va avea deasemenea o noua experienta Halo VR integrata de catre compania Microsoft, ea colaborand cu o companie numita 343 Industries pentru a o oferi. Practic, utilizatorii vor putea cumpara cu doar 300 de dolari casti de realitate virtuala vandute de catre Microsoft si vor avea acces la acelasi tip de continut, prin Windows 10, pe care il au cei care cumpara casti HTC Vive de 600 de dolari.

Windows 10 – tehnologia grozava facuta accesibila

https://www.youtube.com/watch?v=QK_fOFDHj0g

Windows 10 cu acest tip de suport a convins deja HTC sa reduca cu 200 de dolari pretul castilor Vive, insa cu siguranta el va scadea pentru a atrage si mai multi clienti. Microsoft vrea deasemenea sa dezvolte si casti pentur realitate virtuala care au toti senzorii necesari pentru a functiona, iar calculatoarele care ruleaza Windows 10 vor putea interpreta toate citirile facute de catre ei pentru noi.

Windows 10 va avea suport pentru redarea continutului pentru realitate virtuala in doua formate, mai exact unul la 60 de cadre pe secunda si unul la 90 de cadre pe secunda. Vorbim aici despre puterea de procesare diferita oferita de catre calculatoarele cu Windows 10 pe care se va incerca redarea continutului, deci va fi nevoie si de PC-uri puternice pentru a beneficia de cea mai buna experienta posibila.

Windows 10 este totusi doar un sistem de operare pana la urma, iar pentru ca el sa faciliteze accesul la aceste tehnologii este necesar ca producatorii sa lanseze produse ieftine si compatibile. Colaborarile dintre cei de la Microsoft, HTC, Steam si alte companii au exact acest scop si ar putea aduce casti de realitate virtuala la preturi mult mai mici pentru clientii care sunt dornici sa experimenteze realitatea virtuala, sau mixta.

Windows 10 va avea suport extins pentru aceasta tehnologie incepand cu Fall Creators Update, din toamna aceasta.