iPhone – Apple dezvolta Accesoriul Urat de Steve Jobs

iPhone a fost prezentat de catre Steve Jobs drept un smartphone revolutionar care poate fi utilizat fara a fi necesara folosirea unui stylus pentru interactiune cu ecranul. iPhone a fost prezentat intr-o vreme in care majoritatea smartphone-urilor aveau ecrane rezistive si necesitau un stylus pentru utilizare corecta, asa ca ecranul sau capacitiv a schimbat complet experienta de utilizare a unui telefon mobil.

iPhone a ramas timp de 10 ani de zile fara suport oficial pentru stylus-uri, sau unul special pentru telefon lansat de catre Apple, insa asta se va schimba curand. Compania Apple a inregistrat deja 2 brevete de inventie in care descrie moduri in care stylusul Apple Pencil poate fi utilizat cu un iPhone, iar asta in ciuda faptului ca mai nimeni nu cauta in momentul de fata metode prin care sa faca asta.

iPhone – Apple dezvolta accesoriul urat de Steve Jobs

iphone apple accesoriu urat steve jobs

iPhone este prezentat ca singur produs Apple care permite interactiunea cu Apple Pencil intr-un nou brevet de inventie al companiei, iar accesoriul este si mai mic decat modelul actual. Daca Apple dezvolta intr-adevar un nou Apple Pencil care ar fi special gandit pentru iPhone, atunci americanii ar crea concurenta directa pentru seria Note a celor de la Samsung, care oricum nu are vanzari mari.

iPhone permite in momentul de fata folosirea unui stylus pentru a-i controla ecranul, insa acesta nu este special gandit pentru a avea latenta mica si a facilita desenul, sau scrierea. Tabeletele iPad Pro au asemenea ecrane si de aceea Apple Pencil a fost optimizat special pentur ele, deci va fi interesant de vazut daca un stylus pentru iPhone va fi vreodata lansat de catre Apple, dar si in ce mod.