AirPods Domina Piata Castilor Wireless

AirPods este prima pereche de casti wireless dezvoltate de catre compania Apple, dar nu si primul produs de acest gen vandut de catre companie, Beats avand o multitudine cand a fot cumparata de Apple. AirPods au fost lansate in iarna anului trecut de catre compania Apple, insa au fost disponibile in cantitati extrem de reduse pana in vara pentru ca Apple nu a putut acoperi cererea de pe piata.

AirPods au avut parte de cerere foarte mare si stocuri foarte mici in ultimele luni, insa chiar si asa, se pare ca au dominat piata castilor wireless in ceea ce priveste vanzarile. Samsung sau Bragi au fost principalii competitori ai companiei Apple, insa AirPods ar fi generat vanzari mult mai bune, 900.000 de unitati de casti wireless fiind vandute in SUA, iar castile Apple ar fi insumat 85% din vanzari.

AirPods domina piata castilor wireless

airpods domina piata casti wireless

AirPods ar fi insumat vanzari de 765.000 de unitati din decembrie si pana in prezent dintr-un total de 900.000 de casti wireless vandute in SUA in aceasta perioada. Procentul este unul colosal pentru compania Apple, cota de piata a AirPods fiind uriasa, dar aici vorbim doar despre o singura tara si despre date neoficiale, pentru ca Apple nu a anuntat vreodata cifrele de vanzari pentru aceste casti wireless.

AirPods au fost foarte mult timp in atentia presei mondiale, asa ca teoria vanzarilor foarte bune este una plauzibila, insa cota de piata din SUA este umilitoare pentru competitori. AirPods au uimit lumea intreaga prin tehnologiile pe care le-a implementat compania Apple, insa in 2017 sunt pregatite produse competitoare cu tehnologii similare, insa Apple nu se gandeste sa lanseze un al doilea model deocamdata.

“Since launching in December, Apple’s AirPods have accounted for 85 percent of totally wireless headphone dollar sales in the U.S., according to NPD’s Retail Tracking Service. With a use case centering on frictionless access to Siri and other tasks initiated by voice, AirPods really act as an extension of the iPhone.”