Apple Watch Domina Piata Ceasurilor Inteligente

Apple Watch a fost cel mai bine vandut ceas inteligent in T2 2017, aceasta fiind concluzia la care au ajuns si cei de la IDC dupa monitorizarea pietei globale a smartwatch-urilor. Conform celor de la IDC, in T2 2017 s-a inregistrat 3.4 de milioane de unitati ale Apple Watch vandute pe pietele globale, adica 50% din totalul de ceasuri inteligente care s-au vandut in intreaga lume in aceasta perioada.

Apple Watch s-a vandut de 4 ori mai bine decat smartwatch-urile Samsung si de aproape 6 ori mai bine decat smartwatch-urile celor de la Garmin. Pe locul al patrulea in top avem compania Continental Wireless, apoi urmeaza Fossil si alti producatori, acestia din urma insumand 1.2 milioane de unitati vandute, adica aproximativ 17% din total.

Apple Watch domina piata ceasurilor inteligente

Apple Watch vanzari T2 2017 IDC

Apple Watch nu are cifrele de vanzari dezvaluite de catre compania Apple, iar companiile specializate pe monitorizarea pietelor globale au oferit date diferite. Mai exact, estimarile lor variaza intre 2.8 milioane de unitati si 3.4 milioane de unitati, asa ca exista o discrepanta de 600.000 de unitati pe care doar compania Apple o poate clarifica, insa cei din Cupertino nu doresc sa faca asta vreodata.

Apple Watch este fara dubiu cel mai bine vandut smartwatch de pe planeta si absolut nimeni nu a infirmat vreodata acest lucru, fie ca vorbim despre producatori sau companii precum IDC. Lasand misterul in jurul Apple Watch, compania Apple se asigura ca nimeni nu stie sigur cat de mare este diferenta intre ea si restul producatorilor, acesta fiind un avantaj destul de important pe care americanii il au.