Instagram – Milioane de Conturi Sparte si Vandute

Instagram a avut milioane de conturi spart si vandute de catre hackeri saptamana aceasta, cel mai mare hack din istoria platformei fiind dezvaluit de catre presa americana. Totul pare sa fi pornit de la un bug care ar fi permis exploatarea API-ului platformei Instagram, hackerii reusind sa obtina informatii confidentiale de contact din nu mai putin de 6 milioane de conturi, multe ale unor vedete cunoscute.

Instagram a rezolvat problema care a permis compromiterea retelei de socializare, insa intre timp hackerii au inceput sa puna conturile la vanzare cerand 10 dolari pentru fiecare cautare printre infrmatiile obtinute. Hackerii au creat o baza de date cu informatiile si cerea 10 dolari pentru fiecare cautare, ei avand datele si pentru cele 50 de conturi cu cele mai mare numere de urmaritori din intreaga platforma.

Instagram – milioane de conturi sparte de hackeri si vandute pe internet

Instagram Milioane Conturi Sparte Vandute

Instagram sustine ca parolele conturilor n-ar fi fost dezvaluite hackerilor, insa doar acestia pot confirma, sau infirma, aceste informatii in momentul de fata. Actori precum Emma Watson, Emilia Clarke, Zac Efron, Leonardo DiCaprio sau Channing Tatum, dar si muzicieni precum Harry Styles, Ellie Goulding, Victoria Beckham, Beyoncé, Lady Gaga and Rihanna, Taylor Swift, Katy Perry, Adele, Snoop Dogg, sau Britney Spears au fost afectati.

Instagram a avut si conturile multor sportivi, inclusiv Ronaldinho, Neymar sau Zinedine Zidane, compromise, numerele de telefon atasate lor fiind deasemenea preluate. In unele conturi au fost publicate si poze fara ca detinatorii lor sa stie ce se intampla, asa ca problema cu hack-ul Instagram este una destul de mare, dar ramane de vazut daca vom afla vreodata cat de mare a fost problema pentru companie.