Instagram Confirma Spargerea unor Conturi

Instagram, una dintre cele mai mari retele de socializare de pe planeta, a confirmat in cursul noptii trecute faptul ca serverele sale au fost compromise de catre hackeri. Cei de la Instagram sustin ca doar conturile unor vedete au fost sparte de catre hackeri, acum cateva zile Selena Gomez ramanand fara acces la cont dupa ce un grup de hackeri a obtinut acces la el si a inceput sa publice postari nepotrivite.

Instagram sustine ca hack-ul le-a dezvaluit hackerilor adresele de email ale utilizatorilor, dar si numerele de telefon asociate conturilor, insa nu si parolele acestora. Compania Instagram sustine ca hack-ul are la baza exploatarea unui bug in API-ul sau public, insa nu a oferit detalii cu privire la ceea ce i-a ajutat pe hackeri sa vada aceste informatii care in mod normal n-ar trebui sa le fie accesibile lor.

Instagram confirma spargerea unor conturi de catre hackeri

instagram spargere conturi

Instagram a recunoscut acest hack deoarece e posibil ca si alte conturi sa fi fost compromise fara ca ei sa spuna, compania cerandu-le utilizatorilor sa fie foarte precauti. Ea afirma ca daca acestia primesc mesaje, apeluri, sau email-uri necunoscute, este bine sa schimbe parolele pentru conturile Instagram si eventual numerele de telefon sau adresele de email folosite pentru securizarea conturilor.

Instagram sustine ca doar conturile unor vedere au fost compromise, iar acestea au fost anuntate, dar realitatea este ca nu putem sti exact ce s-a intamplat. Cert este ca Instagrama avut serverele exploatate de catre hackeri si asta conteaza cel mai mult, pentru ca securitatea utilizatorilor a fost compromisa pentru prima oara si asta spune foarte multe despre capacitatea hackerilor de a sparge orice.

“We recently discovered that one or more individuals obtained unlawful access to a number of high-profile Instagram users’ contact information – specifically email address and phone number — by exploiting a bug in an Instagram API. Our main concern is for the safety and security of our community. As always, we encourage people to be vigilant about the security of their account and exercise caution if they encounter any suspicious activity such as unrecognized incoming calls, texts and emails.”