Huawei a Depasit Apple in Vanzarile de Telefoane

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane mobile pentru prima oara in istorie, dar vorbim despre o non-victorie pentru chinezi in vara aceasta.

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane mobile, aceasta fiind o premiera pentru chinezii care si-au stabilit acum ceva timp un obiectiv din a surclasa compania americana. Huawei a copiat ani de-a randul design-ul iPhone, interfata iOS si functiile create de catre Apple, iar in 2017 ar fi reusit pentru prima oara sa-si intreaga rivalii in vanzarile globale de telefoane mobile, dupa ce i-au intrecut in diverse piete.

Huawei a intrecut de mult Apple in vanzarile de telefoane mobile din China, iar in Europa de Est a reusit asta de ceva vreme, asa ca acum a ramas doar piata globala. Conform ceor de la Counterpoint, Huawei ar fi reusit si aceasta realizare globala in lunile iunie si iulie, doua luni “moarte” pentru Apple, care vor fi recuperate dupa ce iPhone 8 isi va face aparitia, iar Huawei va deveni o distanta amintire.

Huawei a intrecut cu putin Apple in vanzarile de telefoane mobile intr-o perioada in care toata lumea astepta iPhone 8 si nu mai este interesata de iPhone 7. Desi Huawei ar fi intrecut Apple in aceste doua luni, vorbim practic despre o non-victorie, pentru ca la final conteaza vanzarile trimestriale, iar aici americanii vor iesit cel ai probabil din nou deasupra chinezilor multumita vanzarilor iPhone 8 si eventual iPhone X.

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane

Huawei Depasit Apple Vanzarile Telefoane

Huawei a dat semne ca va depasi in vanzari Apple chiar din T2 2017 cand s-a apropiat la doar cateva milioane de unitati in vanzari fata de americani. Totusi, apropierea Huawei de Apple ar putea fi de scurta durata, pentru ca daca iPhone 8 va recuceri piata din China si chinezii vor pierde vanzari in fata americanilor, atunci depasirea Apple va ramane doar o distanta amintire pentru cei de la Huawei in continuare.

Huawei vinde in cea mai mare parte telefoane mobile foarte ieftine de care nu a auzit mai nimeni si pe care clientii le cumpara doar pentru ca sunt extrem de ieftine. iPhone 7 si iPhone 7 Plus raman cele mai bune vandute telefoane mobile si in perioada in care Huawei ar fi intrecut Apple, iar chinezii nu au niciun model in top 10 cele mai bine vandute telefoane mobile in aceasta perioada, dar asta nu surprinde.

Huawei ar putea sa depaseasca Apple in vanzari fara probleme, pentru ca atunci cand vine vorba despre profit, castiga doar 1% fata de cei de la Apple. In aceasta idee, Huawei poate fi si cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, cum este Samsung, dar tot nu va ajunge Apple in ceea ce priveste profitul, asa cum nici coreenii nu au reusit sa o faca in ciuda intregului chin din ultimii ani de zile.

26 COMENTARII

  1. Irelevant. De ce nu ne spune Huawei câte dispozitive de 800-1000€ vinde? Dacă Apple ar vinde iPhone de 100€ atunci toți fabricanții de telefoane ar trebui să-și facă bagajele si sa plece acasă, ar vinde 10 dispozitive pe an.

  2. Poate ne spune si cate din telefoanele vandute de Apple merita 800-1000 $.
    Noroc ca sunt inca isheep in lume – si noroc ca numarul lor e in scadere . Ar trebui si sa li se interzica sa se reproduca, la cat de spalati pe creier sunt .

  3. Amenintarea nu este pentru Apple, este pentru Samsung, competitorul direct pe toate categoriile de produse, in special mid si low budget

  4. Adică dacă e să-mi aleg dintre un Huawei și Apple ..și aleg Huawei…pierde samsung, atâta știți voi samsung, mai e si LG care pierde și asus Motorola etc

  5. Profitul pe care-l scoate Apple pe doar doua modele anual este mult mai mult decât sacoșa de plastice ale restului lumii…

  6. In momentul de față, toate smartphone-urile de pe piață, indiferent de producător, sunt supraevaluate. Până la urmă această bulă a prețurilor exorbitante va exploda. Dacă prețurile continuă să crească în acest ritm, de la an la an, in 3-4 ani putem vedea telefoane de 1500-2000€, versiunea de bază. Știți legea gravitației, tot ce urcă trebuie să coboare. Momentan legea cererii și a ofertei este cea care comandă acum. Atâta timp cât cererea este mare și utilizatori sunt dispuși să plătească aceste sume uriașe, de ce să vândă mai ieftin?

  7. Pe Huawei ii intereseaza acapararea pietei cu telefoane indiferent daca sunt scumpe sau ieftine
    Odata acaparata piata se vor concentra si pe profit
    Dar pana sa comentati puneti mana pe un Huawei premium si pe urma vorbiti.
    Pe toata lumea ii intereseaz ce profit are Apple sau alte companii de parca aveti voi actiuni la ei!
    Cumparati fratilor telefoane pentru ce fac ele si sa fie bune in raport calitate pret!
    Si testati si altceva inafara de Samsung si Iphone!
    Oricum habar nu aveti de telefoane majoritatea de aici!

  8. “In aceasta idee, Huawei poate fi si cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, cum este Samsung, dar tot nu va ajunge Apple in ceea ce priveste profitul, asa cum nici coreenii nu au reusit sa o faca in ciuda intregului chin din ultimii ani de zile”….. Știți cum se spune “fie roata ia pătrată tot se întoarce ia odată”… Pentru moment Huawei nu va obține profit cât Apple, dar în viitor cine știe…nici Samsung in ciuda chinurilor din anii trecuți nu au obținut profit, dar în acest an a bătut Apple la profit, deci Samsung a demonstrat ca se poate
    Sa vedem cum se vinde i8 mai ales ca fanii Apple “bogați” se uita la bani și nu cumpăra varianta cea mai scumpa ci cea mai ieftina
    Căderea Apple pe locul 3 va afecta negativ imaginea companiei și poate ca Apple va baga mana mai mult în buzunar decât o face în prezent

  9. Samsung nu se bazează pe smartphone uri ca principala sursa de profit
    Oricum Samsung Electronics e mult prea puternica pentru a fi depășită de Huawei atât ca profit, capacitate, producție și vânzări, mai ales ca Samsung Electronics a întrecut Apple și Intel, nu mai vb de Samsung Group

  10. Iti dai seama cat ma doare. Nu stiu cat de disperat poti fi cand spui ca Samsung a facut profit mai mare ca Apple pe segmentul mobil cand stii ca e o minciuna.

  11. Dupa esecul iPhone 8/X/Edition , anul viitor Apple va fi depasita si de Oppo si de Vivo .
    Apple , scade preturile daca vrei sa ramai in top , ca vinzi un rahat pe bani prea multi !

  12. Irelevant este ce spui tu.
    Un client câștigat este un client câștigat.
    Sincer chiar as vrea sa vad ce telefon poate sa faca Apple de 100$, probabil ca o petarda din plastic ieftin.

  13. Pai Apple a făcut petarde din plastic,dar unii au memoria scurta.Si,ceda vezi,Apple a vândut chiar și plasticele tot scump.

  14. Da,Apple va baga mai adânc mana in buzunarul utilizatorilor (am scris corect “utilizatori”,pentru că Apple nu vinde telefoane,doar le amanetează,nu ești posesor de telefon Apple,ești doar utilizator).

  15. Un cliente câștigat nu înseamnă că va rămâne client fidel pe viață. O dată ce l-ai câștigat pe urmă trebuie să te lupți să îl menții. Sunt chestii de marketing, dacă ai fi studiat marketing ai fi știut chestiile astea.