Huawei a Depasit Apple in Vanzarile de Telefoane

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane mobile pentru prima oara in istorie, dar vorbim despre o non-victorie pentru chinezi in vara aceasta.

26

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane mobile, aceasta fiind o premiera pentru chinezii care si-au stabilit acum ceva timp un obiectiv din a surclasa compania americana. Huawei a copiat ani de-a randul design-ul iPhone, interfata iOS si functiile create de catre Apple, iar in 2017 ar fi reusit pentru prima oara sa-si intreaga rivalii in vanzarile globale de telefoane mobile, dupa ce i-au intrecut in diverse piete.

Huawei a intrecut de mult Apple in vanzarile de telefoane mobile din China, iar in Europa de Est a reusit asta de ceva vreme, asa ca acum a ramas doar piata globala. Conform ceor de la Counterpoint, Huawei ar fi reusit si aceasta realizare globala in lunile iunie si iulie, doua luni “moarte” pentru Apple, care vor fi recuperate dupa ce iPhone 8 isi va face aparitia, iar Huawei va deveni o distanta amintire.

Huawei a intrecut cu putin Apple in vanzarile de telefoane mobile intr-o perioada in care toata lumea astepta iPhone 8 si nu mai este interesata de iPhone 7. Desi Huawei ar fi intrecut Apple in aceste doua luni, vorbim practic despre o non-victorie, pentru ca la final conteaza vanzarile trimestriale, iar aici americanii vor iesit cel ai probabil din nou deasupra chinezilor multumita vanzarilor iPhone 8 si eventual iPhone X.

Huawei a depasit Apple in vanzarile de telefoane

Huawei Depasit Apple Vanzarile Telefoane

Huawei a dat semne ca va depasi in vanzari Apple chiar din T2 2017 cand s-a apropiat la doar cateva milioane de unitati in vanzari fata de americani. Totusi, apropierea Huawei de Apple ar putea fi de scurta durata, pentru ca daca iPhone 8 va recuceri piata din China si chinezii vor pierde vanzari in fata americanilor, atunci depasirea Apple va ramane doar o distanta amintire pentru cei de la Huawei in continuare.

Huawei vinde in cea mai mare parte telefoane mobile foarte ieftine de care nu a auzit mai nimeni si pe care clientii le cumpara doar pentru ca sunt extrem de ieftine. iPhone 7 si iPhone 7 Plus raman cele mai bune vandute telefoane mobile si in perioada in care Huawei ar fi intrecut Apple, iar chinezii nu au niciun model in top 10 cele mai bine vandute telefoane mobile in aceasta perioada, dar asta nu surprinde.

Huawei ar putea sa depaseasca Apple in vanzari fara probleme, pentru ca atunci cand vine vorba despre profit, castiga doar 1% fata de cei de la Apple. In aceasta idee, Huawei poate fi si cel mai mare vanzator de smartphone-uri din lume, cum este Samsung, dar tot nu va ajunge Apple in ceea ce priveste profitul, asa cum nici coreenii nu au reusit sa o faca in ciuda intregului chin din ultimii ani de zile.