Apple vrea sa Produca Filmele cu James Bond

Apple vrea sa produca filmele cu James Bond, conform unor informatii noi aparute in cursul acestei zile, compania americana fiind implicata in licitatie.

Apple vrea sa produca filmele cu James Bond, conform unor informatii noi aparute in cursul acestei zile, compania americana fiind implicata intr-un proces complex de licitatie pentru drepturile de productie. Intelegerea dintre Sony si detinatorii drepturilor asupra francizei James Bond au expirat in 2015 dupa lansarea filmului Spectre, asa ca acum cei de la Apple incearca sa profite de oportunitate pentru a le cumpara.

Apple este in concurenta nu doar cu Sony, ci si cu Amazon, care ar da o lovitura imensa daca ar reusi sa cumpere drepturile de licentiere pentru franciza James Bond. Warner Bros. pare sa fi facut pana acum cea mai buna oferta pentru detinatorii francizei, insa Apple si Amazon sunt dispuse sa cheltuie cel putin la fel de multi bani pentru a produce filmele cu cel mai cunoscut spion britanic.

Apple vrea sa produca filmele cu James Bond

Apple Produca Filmele James Bond

Apple a lansat doi fosti manageri ai Sony sa conduca negocierile pentru licentierea drepturilor asupra francizei James Bond, iar suma oferita s-ar situa intre 2 si 5 miliarde de euro. Vorbim despre o suma cu de pana la 5 ori mai mare decat cea alocata de catre Apple pentru producerea de filme si seriale TV, asa ca dorinta americanilor de a concura serios cu Netflix se transforma in profit pentru creatorii de continut original.

Apple are concurenta foarte mare pentru achizitionarea drepturilor de productie ale viitoarelor filme din seria James Bond, insa este cea mai bogata dintre toate companiile care liciteaza. In aceasta idee, cei de la Apple ar putea cumpara fara probleme drepturile de licentiere, insa asta doar daca vor considera ca suma pe care trebuie sa o cheltuiasca merita platita si va fi acoperita de incasarile generate de la utilizatori.

“Sources say newly arrived executives Zack Van Amburg and Jamie Erlicht are spearheading the effort on Apple’s behalf. Given their background (the pair served as co-presidents of Sony Pictures Television and shocked the industry when they announced in June that they were leaving for Apple), this would suggest that Apple is interested in cutting a larger rights deal or acquiring full ownership to exploit Bond’s largely unmined TV potential.”